Situata Covid: 165 të sapo infektuar, 384 të shëruar, tre të vdekur

Foto: Shtypi i Lirë / Dragan Mitreski

Sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik, Ministria e Shëndetësisë bën me dije se në 24 orët e fundit:

Janë bërë 1.088 analiza dhe janë regjistruar 165 raste të reja me COVID-19: Shkup - 91, Kumanovë dhe Prilep - 11, Kavadar - 9, Veles - 7, Ohër dhe Berovë - 4, Manastir, Tetovë dhe Strumicë - 3. , Gostivari, Shtipi, Kërçova, Koçani, Gjevgjelia, Kratova dhe Krusheva – nga 2, Resnja, Negotina, Kriva Pallanka, Dellçeva dhe Demir Hisari – nga 1.

Nga numri total i pozitivëve (165), janë regjistruar 39 riinfeksione.

Janë regjistruar 384 të shëruar nga: Shkupi 127, Manastiri 51, Prilepi 30, Tetova 24, Dellçeva 18, Shtipi dhe Kërçova 13, Kavadari dhe Resnja 11, Radovishi dhe Kriva Pallanka nga 10. Velesi, Ohri dhe Koçani – nga 9, Krusheva – 7, Kumanova dhe Gostivari – nga 5, Struga, Gjevgjelia, Negotino, Berova dhe Makedonski Brod – nga 3, Kratovë dhe Makedonska Kamenica – 2, Sveti Nikole, Vinica dhe Demir Hisar – secili 1

Gjatë 24 orëve të fundit nuk është raportuar për vdekje. Sipas regjistrit të personave të vdekur të diagnostikuar me COVID-19 nga My Termin, janë regjistruar 3 persona të vdekur, nga një person nga Shkupi, Manastiri dhe Gostivari, të moshës 70-78 vjeç. Të gjithë personat vdiqën në shtëpi. Personat e regjistruar kanë vdekur në periudhën 05.09-10.09.2022.

Janë kryer 1.088 analiza: IJZ-157, CJZ Shkup-78, CJZ Manastir-16, CJZ Prilep-19, CJZ Tetovë-19, CJZ Kumanovë-26, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, laboratori. Kozle Hospital-9, University of Pulmonology with Alergology-1, Institute of Microbiology-75, Jean Mitrev (Filip II)-18, Avicenna-27, Biotek-25, Sistina-42, Laor laboratory-5, Sinlab-13, Remedika - 17, Plodnost-7, Genea-4, Nikob Lab-46, VFW Medical-5, Eli Medica Plus-7, Royal Medica-2, Spectra-MM-2, Rapid Lab-2, Zhan Mitrev Strumica-3, Nova Diagnostifikimi laboratorik - 0, Ramus-5, PHI dhe PHI (test i shpejtë) - gjithsej 458

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 2.159.252 testime të KOVID-19

Video e ditës