Bilanci i Covid: 590 raste të reja dhe dy vdekje

Coronavirus covid-19 Spitali i Maqedonisë 8 shtator
Gruaja me maskë para spitalit XNUMX shtator / Foto: “Shtypi i Lirë” – Dragan Mitreski

Sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik, Ministria e Shëndetësisë bën me dije se në 24 orët e fundit:

Janë kryer 1.593 analiza dhe janë regjistruar 590 raste të reja me COVID-19: Shkup 261, Manastir 34, Kavadar 31, Ohër 27, Tetovë 23, Kumanovë dhe Veles 21, Prilep 19, Dellçevë 17. , Shtip – 16, Gjevgjeli – 12, Strumicë dhe Strugë – 11, Koçani – 10, Gostivar dhe Negotino – nga 9, Radovish dhe Vinicë – 7, Berovë – 6, Kriva Palanka dhe Kratovë – 5, Kërçova dhe Vallandova – Nga 4, Resnjë, Sveti Nikollë dhe Demir Kapi – 3, Krushevë, Demir Hisar, Makedonski Brod dhe Makedonska Kamenica – 2, Dibër, Probishtip dhe Pehçevë – nga 1.

Nga numri total i pozitivëve (590), janë regjistruar 142 riinfeksione.

Janë regjistruar 583 të shëruar nga: Shkupi 241, Manastiri 44, Kavadari 43, Kumanova 40, Shtipi 26, Velesi 24, Prilepi 23, Tetova dhe Gjevgjelia 19, Gostivari 18, Radovishi 16, Strumicë dhe Negotino - 15, Dellçeva - 10, Kërçova - 5, Valandova - 4, Resnja, Sveti Nikole, Kratovë dhe Demir Kapi - 3, Ohri, Struga dhe Kriva Pallanka - 2, Koçani, Probishtip dhe Bogdanci - nga 1. .

Gjatë 24 orëve të fundit janë raportuar 2 të vdekur, nga Shkupi (72 vjeç) dhe Ohri (82 vjeç). Të dy personat vdiqën në spital. Sipas Regjistrit të personave të vdekur të diagnostikuar me COVID-19, asnjë person i vdekur nuk është regjistruar nga Termi im.

Janë kryer 1.593 analiza përmes: IJZ-190, CJZ Shkup-80, CJZ Manastir-38, CJZ Prilep-15, CJZ Tetovë-42, CJZ Kumanovë-42, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, Laboratori spitalor Kozle-19, Universiteti i Pulmonologjisë me Alergologji-2, GOB 8-0 shtator, Instituti i Mikrobiologjisë-132, Jean Mitrev (Philip II)-16, Avicenna-49, Biotech-52, Sistina-50, laboratori Laor - 10, Sinlab-11, Remedika-11, Fertility-6, Genea-13, Nicob Lab-52, VFW Medical-4, Eli Medica Plus-4, Royal Medica-2, Spectra-MM-8, Rapid Lab-6, Zhan Mitrev Strumica-0, Nova Lab Diagnostics-0, Ramus-11, PZU dhe PZU (test i shpejtë)- gjithsej 728.

Video e ditës