Kovaçevski: Ligjet në Kuvend mund të pësojnë ndryshime, nuk ka asnjë përfitim nga bllokimi

Foto: Qeveria e RSM

Kryeministri Dimitar Kovaçevski beson se çdo ligj në Kuvend mund të pësojë modifikime, të hapë debat etj. Siç tha ai, ndryshime të tilla përmirësojnë dhe shpejtojnë procedurat, por nuk i japin asnjë amnisti dikujt që ka kryer krim të rëndë dhe për këtë arsye nuk duhet të refuzohet, por të hapet debat parlamentar.

Në pyetjen e gazetarit gjatë vizitës së sotme në aktivitetet ndërtimore të ndërtimit të autostradës në Korridorin 10-d, në segmentin Prilep- Manastir, kryeministri Kovaçevski tha se Qeveria në njërën nga seancat e ardhshme do ta shqyrtojë Ligjin për amnisti dhe më pas do t'u dërgohet deputetëve me një procedurë ku të gjitha grupet parlamentare do të mund të shprehin mendimin e tyre, por theksoi se bllokimi nuk përfiton askush.

Qytetarët janë ngopur me sherre, janë ngopur me zënka dhe konferenca shtypi pa fund ku të gjithë akuzojnë të tjerët për diçka. Qytetarët kanë nevojë për projekte, projekte infrastrukturore pune, kanë nevojë për kushte më të mira jetese. Qasja ime është dialog, bisedë e bazuar në fakte dhe punë për të realizuar interesin e qytetarëve. Prandaj mendoj se opozita duhet ta ketë atë qasje, sepse kështu do të përmirësohen proceset që i kemi në vend, theksoi kryeministri Kovaçevski.

I pyetur se kush është "Darth Vader" i drejtësisë maqedonase, kryeministri u përgjigj se do t'ia lërë imagjinatës dhe potencialit hulumtues të gazetarëve, që të kthehen 15 vjet në sistemin e drejtësisë dhe të shohin se si janë ndryshuar disa ligje dhe sa proceset u montuan, me faktin se do të jetë shumë e lehtë të identifikohet ai person që, siç tha ai, vjen nga koha e komunizmit.

Lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski dje duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve se a kanë komunikim me qeverinë për ligjin e ri për amnisti, përsëriti se para disa muajsh kanë ndërprerë çdo komunikim zyrtar apo jozyrtar me Qeverinë dhe se partia do bllokimi i të riut përmes mjeteve demokratike Ligji për amnistinë i përgatitur nga qeveria.

- Ligji që është propozuar dhe që nga dje është në dispozicion të opinionit është Ligji për amnisti për kriminelët për të cilët parti të caktuara politike në të kaluarën kanë premtuar se do të lirohen tërësisht ose pjesërisht. Fatkeqësisht, ato parti politike apo një pjesë e atyre partive politike sot janë të Qeverisë dhe e shihni se një ligj i tillë nuk iu përgjigj, por fjalë për fjalë as nevojave, as pritjeve të qytetarëve dhe në emër të asaj VMRO-je. DPMNE-ja jo vetëm që nuk do ta përkrah këtë ligj për amnisti, por edhe do ta bllokojë me mjete demokratike, tha Mickoski.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës