Kovaçevski për amendamentet kushtetuese: Interesi i qytetarëve dhe gjeneratave të ardhshme është i pari

Dimitar Kovaçevski, kryeministër i RSM-së Foto: MPB

Kryeministri Dimitar Kovaçevski sot përsëriti qëndrimin e tij për amendamentet kushtetuese, se ky nuk është vendim i Qeverisë, por vendim për qytetarët dhe për shtetin dhe se secili duhet të ketë para vetes së pari interesin e qytetarëve, interesin. të gjeneratave të ardhshme, dhe më pas interesit personal politik.

Nëse dikush vendosi të izolohej dhe nëse vendosi të izolojë edhe partinë e tij politike, ai nuk mund dhe nuk ka të drejtë të izolojë të gjithë vendin. Ajo që kemi përpara janë vendimet për të vazhduar rrugën drejt anëtarësimit të plotë në BE. Edhe pas këtij vendimi do të ketë vendime më të vështira sepse ato reforma nuk janë të thjeshta. Këto janë reforma që kanë kaluar të gjitha vendet anëtare të BE-së. Por përmes atyre reformave, përmes vendimeve të tilla, ata ndërtuan një shoqëri më të mirë, tha Kovaçevski në konferencën e përbashkët për shtyp me eurodeputeten dhe liderin e Aleancës Progresive të Socialistëve dhe Demokratëve në PE Irache Garcia Perez.

Ai përkujtoi se qytetarët largohen drejt vendeve anëtare të BE-së për shkak të pagave më të mira dhe standardeve më të mira.

Shikoni standardin e jetesës në vendet që ishin pjesë e Paktit të Varshavës deri në vitin 1990 dhe krahasojeni atë me atë që janë ato vende sot. Kjo është lloji i Maqedonisë që unë dua, sepse kur të bëhet anëtare e BE-së, do të ketë qytetarë maqedonas krenarë dhe të gjithë të tjerët që do të mund të jetojnë në një shtet anëtar të BE-së, por në vendin tonë në shtëpi, dhe jo një shtet anëtar i BE-së por në një vend të huaj. Ky është vendimi që deputetët kanë përballë. Ky është vendimi që duhet të marrin, tha kryeministri.

Për sa i përket intensifikimit të procesit të ndryshimeve kushtetuese dhe nëse ka negociata, Kovaçevski kujtoi takimin e mbajtur lidershipi, ku nuk morën pjesë dy parti politike.

Tashmë kam zhvilluar një takim lidershipi me të gjithë liderët e partive politike. Dy parti politike nuk erdhën atje dhe do ta përsëris edhe një herë – rreziku më i madh për rrugën tonë drejt BE-së qëndron në një parti politike që ka një politikë antievropiane, anti-NATO dhe antiintegruese me Evropën Perëndimore. Është e majta dhe presidenti i tyre Dimitar Apasiev. Dhe ata tashmë e kanë peng presidentin e VMRO-DPMNE-së dhe VMRO-DPMNE-së sepse është i dobët, pa qëndrim dhe pa vizion, dhe ne si politikanë që e shohim shtetin në BE, si qytetarë që e shohin shtetin në BE për vete. Për hir të fëmijëve tanë, për hir të gjeneratave të ardhshme, nuk duhet të lejojmë që politikë të krijohet nga zjarrvënës të tillë politikë që nuk kanë vizion për shtetin, përsëriti Kovaçevski në konferencën e përbashkët për shtyp me eurodeputetin García Perez.

Video e ditës