Kovaçevski thotë se VMRO-DPMNE nuk është kundër ndryshimeve kushtetuese

Dimitar Kovaçevski - Kryeministër i RSM / Foto: Sloboden Pechat - Dragan Mitreski

Ky lloj dialogu demokratik duhet të ekzistojë në të gjitha nivelet. Është mirë që qëndrimi i shprehur sot në mëngjes nga nënkryetari i VMRO-DPMNE-së, Timço Mutsunski, praktikisht ka ndryshuar dhe është ndryshe nga sa kam dëgjuar në mbledhjen e sotme, që është se VMRO-DPMNE nuk është kundër ndryshimeve kushtetuese në vend. Është konstatim i përbashkët dhe mesazh kyç nga ky takim, tha kryeministri Dimitar Kovaçevski pas takimit të sotëm me kryetarin e VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski.

Kovaçevski thotë se vendimet e tilla janë vendime të të gjitha partive politike, të gjithë shoqërisë, sepse, siç tha ai, ky nuk është proces i një personi dhe i një partie politike, i një qeverie, por proces në të cilin duhet të marrin pjesë të gjithë për një të ardhme më të mirë dhe më të begatë.

- Bëhet një dallim i qartë nëse do ta integrojmë shtetin në BE apo do ta lëmë të izoluar, gjë që mendoj se është mirë që dialogu në vazhdim të vazhdojë dhe në fund të ndërtohet një qëndrim i përbashkët se është mirë që shteti të të integrohen në BE. Synimi dhe angazhimi im i Qeverisë është që ky proces i integrimit evropian të jetë i suksesshëm, sepse ne kemi parasysh qëllimet strategjike të shtetit. Ky është tashmë një objektiv strategjik i vendeve tona partnere, si në BE dhe NATO, ashtu edhe të Shteteve të Bashkuara. Të gjithë thanë pa mëdyshje se tani është momenti për zgjerimin e BE-së dhe për hyrjen e vendeve nga Ballkani Perëndimor, në radhë të parë të Maqedonisë së Veriut, Shqipërisë dhe Malit të Zi, tha Kovaçevski.

Sipas tij, ndryshimet kushtetuese, përkatësisht përfshirja e pjesëve të tjera të kombeve në Preambulën e Kushtetutës, janë një hap përpara në këtë rrugë evropiane.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës