Kovaçevski: Sukseset e kompanive vendase janë investim në rritjen ekonomike

Dimitar Kovaçevski - Kryeministër i Republikës së Moldavisë / Foto: "Sloboden Pechat" / Dragan Mitreski

Sipas të dhënave të SKSZM, TOP 100 kompanitë më të mira në vitin 2022 në kushtet e krizës ekonomike dhe energjetike botërore kanë rritur numrin e të punësuarve në krahasim me vitin 2021, kanë realizuar një fitim neto prej 100 milionë euro, kanë realizuar 1,3 miliardë euro të ardhura dhe kanë realizuar. investimet prej 64,6 milionë euro

Përzgjedhja e TOP 100 kompanive më të suksesshme sipas të hyrave të realizuara, fitimit neto dhe numrit të të punësuarve është një njohje e fortë e punës së suksesshme dhe të përkushtuar të Odës Ekonomike të Maqedonisë Veriperëndimore, theksoi kryeministri Dimitar Kovaçevski në manifestimin ku njohu “TOP 100 kompanitë më të suksesshme”.anëtare të kësaj dhome.

Sipas të dhënave të SKSZM, TOP 100 kompanitë më të mira të vitit 2022 në kushtet e krizës ekonomike dhe energjetike botërore kanë rritur numrin e të punësuarve në krahasim me vitin 2021 dhe punësojnë 9.441 bashkëqytetarë tanë, kanë realizuar një fitim neto prej 100 milionë euro. , realizoi 1,3 miliardë euro të ardhura dhe realizoi investime prej 64,6 milionë euro.

“Për trende të tilla pozitive dhe rezultate pozitive, ju të gjithë meritoni një duartrokitje të madhe. Qeveria, e udhëhequr nga politikat strategjike, do të vazhdojë të mbështesë këto tendenca pozitive dhe të krijojë një mjedis biznesi të favorshëm dhe të parashikueshëm për investime të reja në vend. Zhvillimi ekonomik është synimi ynë parësor. Hyrja në NATO, fillimi i negociatave me BE-në, siguron progres të përgjithshëm ekonomik për të gjithë qytetarët e vendit tonë. “Me aplikimin e standardeve të BE-së dhe fillimin e procesit të skriningut, pason përshpejtimi i reformave dhe funksionimi evropian i institucioneve”, shtoi Kovaçevski.

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës