Kovaçevski: Maqedonia e Veriut do të ketë zgjedhje parlamentare në vitin 2024

Maqedonia e Veriut do të ketë zgjedhje në vitin 2024, fillimisht do të kemi zgjedhje presidenciale dhe më pas parlamentare. Në ato zgjedhje do të ndodhë e njëjta gjë që ndodhi në komunën e Mavrovës Rostushë, kur VMRO-DPMNE foli për avantazhin e madh të partisë së tyre politike dhe në fund i humbi zgjedhjet në mënyrë katastrofike, tha kryeministri Dimitar Kovaçevski, duke iu përgjigjur një gazetari. pyetje gjatë vizitës së sotme në fabrikë. Brilliant" në Shtip.

Sipas kryeministrit, ky është rezultat i politikave që po udhëheq kjo Qeveri, të cilat, siç tha, “janë politika për integrimin evropian të vendit me një plan shumë të qartë për përballimin e krizës ekonomike dhe energjetike”.

- VMRO-DPMNE ka mundur të tregojë se çfarë mund të bëjë, sepse vetëm një vit më parë fitoi mbi 50 komuna në vend dhe shohim se i menaxhon ato komuna në mënyrë katastrofike. Ashtu si për 11 vjet e shpëtuan vendin nga lëvizja e një milimetri në integrimin europian, nga mos paja e një investimi të madh në sektorin energjetik, të njëjtën gjë konfirmojnë tani që janë pikërisht e njëjta parti, me të njëjtën mënyrë menaxhimi. në qytetin e Shkupit. Për njëmbëdhjetë vjet, siç ka qenë vendi i mbërthyer nën qeverisjen e VMRO-DPMNE-së, ashtu edhe tani Shkupi është i mbërthyer nën qeverisjen e VMRO-DPMNE-së për një vit të tërë, theksoi Kovaçevski.

Duke iu përgjigjur një pyetjeje, Kovaçevski informoi se dje ka pasur një takim me kryetarin e Alternativës, Afrim Gashi. I pyetur nëse LSDM do të heqë dorë nga një pozitë ministrore në Qeveri në negociatat me Alternativën, kryeministri theksoi se është mosmirënjohje që tash e tutje të flitet për këtë.

- Para së gjithash, dje ka dalë informacioni se kemi pasur një takim me kryetarin e Alternativës, Gashi. Ne kemi pasur një takim, unë dhe Gashi kemi takime të rregullta si partner koalicioni, zakonisht ato janë çdo dy ose katër javë varësisht nga zotimet. Diskutuam për zbatimin e programit të Qeverisë si dhe për disa elemente të bashkëpunimit që kemi me Alternativën, të cilat fatkeqësisht nuk janë realizuar. Për zgjerimin e Qeverisë kam biseduar edhe me Taravarin, aty kemi biseduar ekskluzivisht për rrugën evropiane të shtetit dhe të gjitha vendimet që duhet të merren me një konsensus të gjerë politik në Kuvend, mbi të gjitha këtu kam parasysh zgjerimin e Rruga evropiane e shtetit dhe ligjet nga fusha e sundimit të ligjit, lufta kundër korrupsionit dhe përballja me krizën ekonomike, sqaroi Kovaçevski, duke shtuar se deri më tani nuk është folur për bashkëpunim konkret në departamente të caktuara.

Ai shtoi se kur bëhet një koncept qeveritar, nuk do të thotë nëse dikush do të largohet apo dikush do të marrë një dikaster, por ka të bëjë me krijimin e një qeverie të bazuar në vlera, një program, në të cilin çdo parti politike duhet të marrë përgjegjësinë. një departament të caktuar.

- Nëse do të ketë bisedime konkrete për hyrjen në Qeveri, atëherë sigurisht që do të shqyrtohen të gjitha dikasteret për të parë se cilat janë përparësitë, afinitetet e partisë politike në një fushë të caktuar dhe pastaj mund të diskutohet, por tani më lejoni të hyj në spekulimet nëse dikush do të dorëzojë një portofol, nuk është vërtet mirënjohës, jo vetëm për partitë politike por edhe për ministrat që udhëheqin portofol, tha Kovaçevski.

Video e ditës