“Që ta shohë populli se është qëllim i sinqertë”: Kovaçevski “vëllazërisht” i ofroi VMRO-DPMNE-së gjysmën e ministrive të LSDM-së.

Foto: Alsat / 360 gradë

“Të gjitha propozimet e VMRO-DPMNE-së dhe Hristijan Mickoskit janë pranuar dhe tani duhet të vazhdojë dialogu për procesin e rëndësishëm për të ardhmen evropiane të vendit”, tha sonte kryeministri dhe kryetari i LSDM-së. Dimitar Kovaçevski, Në intervistë për “360 gradë” në televizionin “Alsat”.

“Duke parë diskursin që ka pasur VMRO-DPMNE-ja kuptova se ata duan të jenë pjesë e qeverisë, pjesë e procesit dhe mendoj se duhet të ofrohet një bashkim i gjerë i skenës politike maqedonase, sepse ky proces i integrimeve evropiane. është një proces i gjerë shoqëror, i të gjithë shoqërisë, për të gjithë qytetarët. Dhe prandaj i ofrova VMRO-DPMNE-së që të jetë pjesë e Qeverisë, së pari ta hapim Kushtetutën me dy të tretat së bashku, VMRO-DPMNE të hyjë në Qeveri dhe që 50% e posteve ministrore që ka LSDM-ja t'ia lëshojë VMRO-DPMNE. Mendoj se është më e drejta, vëllazërore, gjysmë e gjysmë, që populli ta shohë se është qëllim i sinqertë”, tha Kovaçevski.

“Dhe përveç kësaj, ajo që është jashtëzakonisht e rëndësishme, kushti që presidenti i VMRO-DPMNE-së kishte në atë Qeveri për arsye të njohura, që partia BDI nuk merr pjesë, është pranuar edhe në vetë konferencën për media, përmes një BDI. shpallje. Me këtë, besoj se të gjitha kërkesat që janë vendosur gjatë gjithë periudhës së kaluar, janë përmbushur nga opozita, kanë ndryshuar qëndrim dhe madje, duke qenë se procedura lejon që ndryshimet kushtetuese që do të bëhen, e vlefshme që nga momenti i mbajtjes së konferencës së dytë ndërqeveritare”, thotë kryeministri.

Ai shtoi se të gjitha subjektet politike duhet të bashkohen dhe të sigurojnë të ardhmen evropiane të vendit.

“Kjo nuk është një luftë për pushtet, kjo nuk është një luftë për pikë politike, kjo nuk është një luftë për vlerësim deri në zgjedhje, por kjo është një çështje praktike, një çështje e marrjes së një vendimi që do t'i mundësojë Maqedonisë së Veriut të vazhdojë Rruga evropiane deri në vitin 2030 vit për t'u bërë shtet anëtar i BE-së”, përfundoi Kovaçevski.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës