Kovaçevski: Sjellja e eurodeputetit Yordanov nuk i përshtatet askujt, ne dërguam një letër dënuese edhe në PE

Dimitar Kovaçevski - Kryeministër i RSM / Foto: Sloboden Pechat - Dragan Mitreski

Qeveria dhe ministri i Punëve të Jashtme dënuan sjelljen e pahijshme të eurodeputetit bullgar Aleksandar Jordanov.

Kryeministri Dimitar Kovaçevski në konferencën e sotme për media theksoi se një sjellje e tillë nuk i përshtatet askujt, pavarësisht se çfarë bën.

- Në përputhje me dënimin tonë, ne i dërguam një letër edhe Parlamentit Evropian dhe kemi një reagim edhe ndaj autoriteteve bullgare. Besoj se më 4 shkurt, në përputhje me vendimet e Këshillit të Sigurimit, vendimet e Qeverisë dhe MPB-së dhe të gjitha shërbimeve të tjera të sigurisë, arritëm të organizojmë një festë dinjitoze dhe paqësore të ditëlindjes së Goce Dellçevit.


Sipas tij, në të ardhmen nuk duhet të ketë vend për njerëz si Jordanov, por edhe për ata që janë të interesuar vetëm për provokime dhe prishje të marrëdhënieve mes Maqedonisë dhe vendeve të tjera të rajonit.

- Këta janë individë dhe parti politike që nuk duan ta shohin këtë rajon si pjesë të BE-së. Nga ana tjetër, ne jemi qeveritë zyrtare të vendeve të rajonit që duam ta shohim rajonin si anëtar të BE-së dhe do të punojmë për këtë. Sa i përket Bullgarisë, nuk mendoj se duhet të komentoj më tej, sepse Bullgaria tashmë ka hyrë në një fushatë zgjedhore dhe pasi të mbarojnë zgjedhjet atje, do të jetë e mundur të vendoset dialog i mëtejshëm për projektet dypalëshe dhe shumëpalëshe me qeverinë që do të kenë. pas zgjedhjeve, shtoi kryeministri dhe falënderoi të gjithë qytetarët që më 4 shkurt në mënyrë paqësore i bënë nderimet e tyre Goce Dellçevit.

Duke komentuar zhvillimet e fundit me ohrin Pendikov, të cilit MPJ-ja bullgare do t'i japë nënshtetësinë dhe policia bullgare do ta mbrojë, Kovaçevski thotë se nuk mund të ndërhyjnë në atë pjesë.

- Për sa i përket të drejtave të çdo qytetari në vendin tonë që vetëvendoset ndryshe nga shumica, mendoj se i kemi ngritur në nivelin më të lartë të mundshëm, krahasuar me një numër të madh vendesh në Evropë dhe në botë. Të mos harrojmë se në vendin tonë të drejtat nuk janë thjesht një fletë letre, ato zbatohen edhe në institucionet që kemi ndërtuar ndër vite, tha kryeministri.

Lidhur me incidentet në pikën kufitare “Deve Bair”, kryeministri vuri në dukje se sjellja e bullgarëve është e dukshme nga e gjithë bota, siç dëshmohet nga video incizimet, ndërsa policia kufitare dhe autoritetet gjyqësore kanë reaguar me shpejtësi dhe në përputhje. me Ligjin në fushën e mbrojtjes së rendit të shtetit.

- Sipas ligjit tonë, ata shtetas të cilët janë shtetas të huaj dhe nuk janë më në Maqedoni, kanë marrë aktgjykimet e tyre për shkak të sjelljes së pahijshme dhe më pas, sipas tij, disa prej tyre u ndalohet hyrja në vend për një periudhë të caktuar kohore. . Disa prej tyre kanë gjoba që duhet t'i paguajnë dhe kjo është normale për çdo qytetar, pavarësisht se nga cili vend vijnë dhe të njëjtat ligje zbatohen edhe për qytetarët tanë nëse nuk i respektojnë ato, përfundoi ai.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës