Kovaçevski: Kemi plan dhe strategji dhe ato japin rezultate, mediat të përmbahen nga spekulimet

Kovaçevski dhe Macron / Foto: EPA-EFE / STEPHANIE LECOCQ

Kryeministri Dimitar Kovaçevski Në një konferencë për media sonte në Qeveri tha se qëndrimin për propozimin e ndryshuar francez, i cili sot mbërriti në Shkup, Qeveria do ta shpallë pasi propozimi do të diskutohet gjerësisht në shoqëri. Propozimi për fillimin e negociatave me S. Maqedonia duhet së pari të kalojë "të gjitha filtrat" ​​për anëtarësimin në BE, tha Kovaçevski.

Në përgjigje të pyetjes së gazetarëve, Kovaçevski konfirmoi informacionin e publikuar më herët nga mediat se çështjet historike dhe identitare, me kërkesë të palës maqedonase, janë përjashtuar nga korniza negociuese në propozimin përfundimtar. Kryeministri nuk ka dhënë më shumë detaje nga teksti i dokumentit, i cili do të diskutohet në seancën e qeverisë sonte.

“Pikëpamjet zyrtare do të kalojnë filtrat e të gjitha institucioneve të prekura, do të vijojë një proces i gjerë konsultimi me koalicionin qeveritar dhe më pas me presidentin, opozitën, parlamentin, organizatat joqeveritare, si dhe me publikun e gjerë. Dua t'i siguroj qytetarët se kemi një plan dhe strategji që jep rezultate. “I bëj thirrje të gjithë aktorëve politikë dhe mediave: të përmbahen nga spekulimet dhe të mbështeten në informacionin zyrtar”, tha kryeministri.

Kovaçevski tha se propozimi u ra dakord me palën bullgare. Ai falënderoi publikisht të gjithë ata që janë përfshirë në mënyrë konstruktive në këtë proces deri më tani.

Video e ditës