Kovaçevski: Presidenti gjerman e përmend Koneskin, a ka ndonjë konfirmim më të madh se jemi tanët?

Foto: Dimitar Kovacevski / Facebook

Politika që e zbatojmë mbron interesat e popullit tonë dhe të vendit tonë, tha kryeministri dhe kryetari i LSDM-së. Dimitar Kovaçevski në tribunën partiake të LSDM-së, e cila u mbajt sonte në Kumanovë. Ai tha se vendi fiton miqësi të sinqerta nga vendet e mëdha evropiane, të cilat, siç shton ai, janë një erë në kurrizin tonë në procesin e integrimit evropian të vendit.

- Dje na vizitoi presidenti i Republikës Federale të Gjermanisë, i cili në fjalën e tij përmendi Blazhe Koneskin, themeluesin dhe njërin nga kodifikuesit e gjuhës letrare moderne maqedonase, Pireut të Petre M Andreevskit të përjetshëm dhe të pazëvendësueshëm... A ka ndonjë. konfirmim më i madh se ne jemi tanët më vete. Këtë e kanë pranuar të gjitha vendet anëtare të BE-së dhe përdorin çdo mundësi për të na e përsëritur. E siguruam gjuhën maqedonase në Bashkimin Evropian, e mbrojtëm identitetin maqedonas njëherë e përgjithmonë. Kisha maqedonase njihet. Po fitojmë miqësi të reja dhe përkrahës të rinj të fuqishëm nga vendet e mëdha evropiane, tha Kovaçevski.

Sipas tij, këto janë “të mirat e politikave socialdemokrate, është patriotizëm i vërtetë dhe një aksion në të ardhmen”.

- Prandaj mora vendimet e vështira, për një të ardhme më të mirë për të rinjtë, për një standard më të mirë jetese, arsimi, shëndeti, që të rinjtë të ndërtojnë të ardhmen e tyre këtu, në një shtet anëtar të BE-së të avancuar dhe ekonomikisht të fortë. Vendimet nuk ishin të lehta për t'u marrë. Por udhëheqja do të thotë të sigurosh të ardhmen. Shpesh flas për atë ndjenjë të vështirë që besoj se e kanë pasur shumë. Sikur dikush të pret barkun me thikë. Por sado i vështirë të ishte vendimi për të pranuar propozimin francez si një thikë në bark, nëse do të ishte sërish para meje do ta merrja sërish atë vendim. Sepse besoj fuqimisht se rruga evropiane është garantues për të ardhmen tonë më të mirë, tha Kovaçevski, duke shtuar se rruga evropiane nuk duhet të lejohet të bllokohet nga politikanët që nuk e mendojnë mirë vendin.

Video e ditës