Kovaçevski familjes së maestro Dzambazov: Kujtimet e performancave dhe muzikës së tij mbeten për të gjithë brezat e ardhshëm

Foto: Qeveria e Republikës së Maqedonisë Veriore

Koordinatori Nacional për Ndërkulturalizëm, Një Shoqëri, Zhvillim Kulturor dhe Bashkëpunim Ndërdepartamental, Robert Alagjozovski mori pjesë në përkujtimoren me rastin e vdekjes së kompozitorit dhe dirigjentit Aleksandar Xhambazov në Operën dhe Baletin Kombëtar dhe me atë rast në emër të kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut Dimitar Kovaçevski i dorëzoi telegramin e ngushëllimit familjes së maestro Xhambazovit.

Në telegramin e ngushëllimit të kryeministrit Kovaçevski thuhet se me pikëllim të madh e ka pranuar lajmin për largimin e njërit prej kompozitorëve dhe dirigjentëve më të shquar maqedonas, vepra e jashtëzakonshme e të cilit është një lloj embleme e muzikës bashkëkohore maqedonase.

Largimi i një personi si maestro Aleksandar Xhambazov, shkruan në telegramin Kovaçevski, është një humbje e pamatshme për familjen dhe miqtë më të afërt, kolegët dhe bashkëpunëtorët dhe për të gjithë ne që patëm privilegjin të jemi bashkëkohës me të dhe muzikën e tij.

Maestro Dzambazov, tha kryeministri Kovachevski në telegramin e ngushëllimit, ishte një njeri i qetë me një reputacion të patëmetë dhe me cilësi të mëdha njerëzore dhe profesionale, dashuria e pasionuar për muzikën e të cilit hodhi dritë të veçantë në skenë gjatë dirigjimit me Orkestrën e Dance dhe Revue, të muzikës së re. talentet në Festivalin e Nightingale Artë.

I përjetshëm qoftë kujtimi i tij, përmes kujtimeve të pashlyeshme të interpretimeve të tij dhe muzikës së tij që do të dashurohet dhe do të transmetohet nga brezat e ardhshëm”, thuhet në telegramin e ngushëllimit për familjen për vdekjen e kompozitorit Aleksandar Xhambazov.

Video e ditës