Kovaçevski: Disa nga partnerët e koalicionit shprehën qëndrime pozitive për propozimin francez

Takimi i Kovaçevskit dhe Mickoskit/Foto: Qeveria e RSM

Disa nga partnerët e koalicionit të cilëve u është prezantuar propozimi francez kanë shprehur qëndrime pozitive, të tjerët duhet të deklarohen në periudhën në vijim, theksoi kryeministri Kovacevski në konferencën e sotme për media pas takimit me liderin e VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski.

- Sa i përket konsultimeve, tashmë kemi pasur një takim fillestar me partnerët e koalicionit të cilëve u është prezantuar, disa prej atyre partnerëve të koalicionit tashmë kanë shprehur qëndrime pozitive për propozimin që kemi marrë, disa prej tyre do të shprehin qëndrimet e tyre në periudhën e ardhshme. Normalisht kemi komunikim me partnerët tanë të koalicionit. Ka mbetur edhe një pjesë për konsultim, sot në mëngjes kam pasur një bisedë telefonike me Ziyadin Selën, me gjasë nesër do të takohemi me zëvendëskryeministrin për çështje evropiane që t'i prezantojmë në të gjitha pjesët, tha Kovaçevski.

Lidhur me konsultimet me Kuvendin dhe se kur do t'i paraqitet vendimi Qeverisë, kryeministri tha se diskutimi në Kuvend do të zhvillohet në përputhje me procedurat parlamentare, pasi siç tha ai, “Qeveria nuk mund të diktojë se si do të diskutohet. do të kryhet." .

LIVE: Deklaratë e kreut të VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski

 

Video e ditës