Kostadinovska-Stojçevska: Qëndrimi ndaj Sallës Universale është tregues i mirë se çfarë do të thotë pushteti i VMRO-DPMNE-së

Bisera Kostadinovska Stojçevska - Ministre e Kulturës / Foto: "Sloboden Pechat"

“Nëse programi i Shkupit Modern do të thoshte që Salla Universale të mbetej e pambuluar, e pambrojtur dhe e pa rindërtuar për dy vjet, atëherë është një parathënie e mirë për atë që do të ofrojë VMRO-DPMNE në zgjedhjet e ardhshme”, tha ministrja e Kulturës, Bisera Kostadinovska- Stojçevska në programin e mëngjesit të "Free Press" në TV Slobodna.

Ajo shtoi se Salla Universale është nën kontrollin e Qytetit të Shkupit, dhe vendimi i marrë në seancën e Këshillit të Qytetit të Shkupit para më shumë se dy muaj e gjysmë nuk është zbatuar ende.

“Nuk kemi pasur asnjë sinjal nga Qyteti i Shkupit edhe pse kemi kërkuar disa herë. Pasi e lajmëruam opinionin se Salla Universale është ende në Qytetin e Shkupit, ka pasur disa ndryshime, por sërish ka pasur tentativë për ngadalësimin e procesit dhe kërkesa të reja që kanë dalë nga vendimi i Këshillit. Dhe atëherë dhe tani insistoj që të respektohet vendimi i marrë”, tha Kostadinovska-Stojçevska.

Ministrja sqaroi se vendimi i Këshillit është që rikonstruksioni t'i kalojë Ministrisë së Kulturës, me të gjitha detyrimet.

“Shpresoj që Qyteti i Shkupit ta pranojë atë që i kemi dërguar, se dëshirojmë të respektohet vendimi i marrë. Ne nuk duam variante me oferta të palëve të treta. Qyteti i Shkupit i ka paratë në një llogari të dedikuar, e kanë edhe projektin. Ka një vendim të Këshillit dhe ne kërkojmë që ai vendim të respektohet. Të mos i zvarritim proceset, të cilat nuk duhet të jenë të motivuara politikisht dhe të varen nga parazgjedhja”, tha Kostadinovska-Stojçevska.

Më poshtë ndiqni të plotë intervistën e Sonia Taneskës:

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës