Kostadinivska-Stojçevska: Me ndryshimet në Ligjin për lojërat e fatit sigurohen mjete për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore maqedonase

Bisera Kostadinovska Stojçevska - Ministre e Kulturës / Foto: "Sloboden Pechat"

Ministrja e Kulturës Bisera Kostadinovska-Stojçevska në emisionin e mëngjesit të Sloboden Pechat në TV Slobodna tha se me ndryshimet në Ligjin për lojërat e fatit do të sigurohet fondi për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore. , me synim sigurimin e fondeve për mirëmbajtjen, rindërtimin dhe qëndrueshmërinë e trashëgimisë kulturore.

“Në Ministrinë e Kulturës po përballemi me një dalje të madhe të punëtorëve të kulturës dhe për disa profesione kemi probleme me regjistrimin e tyre në fakultete. Ndryshimet në Ligjin për lojërat e fatit janë një nxitje e mirë për dhënien e bursave për stafin e pakët”, tha Kostadinovska-Stojçevska.

Ajo shtoi se me këtë fond, paratë që do të tërhiqen nga lojërat e fatit do të sigurojnë bursa për një numër të caktuar studentësh në sektorë ku ka deficit.

“Kemi evidentuar tetë profesione të tilla. Studentët me këto bursa që nga viti i parë do të kenë mundësi të dinë se në cilin institucion do të punojnë dhe aty do të realizojnë mësim praktik”, tha Kostadinovska-Stojçevska.

Më poshtë ndiqni të plotë intervistën e Sonia Taneskës: 

 

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË