Koronavirusi mbërrin gjithashtu në ishullin më të izoluar në botë: Kiribati për herë të parë në mbyllje

Flamuri i Kiribatit / Foto Millenius / Alamy / Alamy / Profimedia

Në një vend të largët ishull Кирибати, u fut një bllokim pasi pasagjerët në fluturimin e parë ndërkombëtar në 10 muajt e fundit rezultuan pozitivë me Covid-19.

Rreth 120.000 banorë të Kiribatit janë urdhëruar të qëndrojnë në shtëpi, përveç rasteve urgjente, dhe tubimet shoqërore janë ndaluar.

Artikujt bazë në dyqane mund të blihen nga ora 08:14 deri në XNUMX:XNUMX. Nuk dihet ende se sa do të zgjasë bllokimi - i pari që do të futet në shtetin ishull.

Masat u futën pasi 36 persona në një fluturim nga Fixhi nga gjithsej 54 pasagjerë - të gjithë dyshohet se ishin të vaksinuar - rezultuan pozitivë në testin për Covidium.

Më pas, disa persona të tjerë që punonin në objektin ku ishin karantinuar pasagjerët e infektuar u infektuan me covidium.

Deri javën e kaluar, vetëm dy raste të Covidate u konfirmuan në Kiribati.

Kiribati është një nga ishujt më të izoluar në botë, rreth 5.000 kilometra larg kontinentit më të afërt, Amerikës së Veriut.

Video e ditës