Koronavirusi ndalon prodhimin e Fiat në Evropë

Fiat ndërpret prodhimin për dy javë në shumicën e fabrikave të saj evropiane për të mbrojtur punëtorët nga pandemia e re e koronavirusit

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ka pezulluar prodhimin për dy javë në shumicën e fabrikave të saj evropiane për të mbrojtur punëtorët nga pandemia e re e koronavirusit dhe për të rregulluar biznesin në kërkesën e reduktuar, njoftoi sot prodhuesi i makinave italo-amerikane.

FCA, që analistët vlerësojnë se prodhon rreth 25 përqind të automjeteve të saj në Evropë, tha në një deklaratë se mbyllja e 27 Marsit do të lejojë kompaninë që "t'i përgjigjet në mënyrë efektive shqetësimeve të tregut duke siguruar optimizimi i ofertës ”.

Deklarata shtoi se prodhimi në objektet e FCA në Itali, Serbi dhe Poloni do të pezullohej përkohësisht.

Sindikata italiane FIOM e përshkroi vendimin e Fiat-Chrysler si "të domosdoshëm

Video e ditës