Kordalov: Politikanët duhet urgjentisht të ulin pagat me konsensus, përndryshe do të distancohen rrezikshëm nga qytetarët

Bojan Kordalov - komunikues / Foto: "Sloboden Pechat" - Dragan Mitreski

Komunikuesi Bojan Kordalov thotë se politikanët duhet urgjentisht të gjejnë një mënyrë për të ulur pagat e tyre, në të kundërtën po distancohen rrezikshëm nga qytetarët dhe po humbasin besimin e tyre..

- Për të mos vënë veten në një situatë që zyrtarët të paraqesin teza se i tillë ka qenë vendimi i Gjykatës në të cilën ata nuk ndërhyjnë, ose të dalin me komente se nuk e pranojnë vendimin dhe do të dhurojnë ndryshimin, ata. duhet gjetur një mënyrë menjëherë me konsensus për të kaluar një amendament ligjor për të shfuqizuar këtë rritje që shkaktoi një reagim të madh. Të gjendet menjëherë një zgjidhje sistematike dhe të mos luhet tani “populizmi në topa të vegjël”. Sepse pagat e zyrtarëve janë të fundit që duhet të rriten në kohë krize ekonomike, e cila prek njerëzit me të ardhura të ulëta dhe statistikat thonë se kjo është shumica e popullsisë - thotë Kordalov për "Sloboden Pechat".

Ai shton se ky shembull tregon se sa vendimtar është komunikimi dhe zyrtarët tani duhet të komunikojnë urgjentisht me publikun, sepse tjetër është respektimi i vendimit të gjykatës dhe tjetër respektimi i qytetarëve.

- Një rrezik i madh për politikanët është që qytetarët t'i ndjejnë ata si të largët, të tjetërsuar, si të ndarë prej tyre. Besimi mund të humbet plotësisht. Prandaj nuk funksionon teza se nuk marrin dot rritje rroge, se do dhurojnë etj. Ata duhet të bien dakord, me konsensus, të kalojnë një amendament ligjor dhe të parandalojnë rritjen e paralajmëruar, e cila është e padenjë. Urgjente. Nëse çështja zvarritet, do të krijohet një temë e madhe, do të shkatërrohet besimi. Dhe vlera nuk ndërtohet kështu - thotë Kordalov.

Gjykata Kushtetuese dje shfuqizohen nenet e Ligjit për paga zyrtarë, që krijuan kushte që pagat e presidentit, kryeministrit, ministrave, deputetëve, kryetarëve të komunave, gjyqtarëve dhe zyrtarëve të tjerë të zgjedhur e të emëruar të rriteshin mesatarisht me 78 për qind fantastike! Deri më tani për pagën e zyrtarëve është marrë shuma fikse prej 26.775 denarë, e cila është shumëzuar me koeficient, kështu që janë shtuar shtesat tjera, ndërsa me dispozitat e shfuqizuara, në vend të shumës fikse, paga mesatare nga Viti paraprak, i cili vitin e kaluar ishte rreth 32.000 denarë do të merren për bazë. Kjo do të thotë se zyrtari që ka koeficientin e pagës 3 deri më tani ka marrë 80.000 denarë dhe tash e tutje do të marrë së paku 96.000 denarë në muaj.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës