Korja nuk piqet dhe shija nuk harrohet: Torta më kremoze e pjeshkës që do t'ju freskojë dhe ëmbëlsojë
Një ëmbëlsirë e shijshme dhe me lëng me nxitim, një përzierje perfekte biskotash, krem pana dhe pjeshkë! Nuk shtohet sheqer, as miell apo vezë, korja nuk është pjekur... Ideale për verën!
Nëse ju pëlqen shampita me pjeshkë, kjo tortë është vetëm për ju dhe besojmë se do t'ju pëlqejë edhe më shumë!
Është një ëmbëlsirë e thjeshtë që bëhet shpejt dhe nuk është e nevojshme të ndizni sobën. Rezultati është një kek i butë, i shijshëm dhe i ëmbël që do t'i riktheheni çdo verë.
Përbërësit:
- 150 gram biskota të thërrmuara
– 200 gram biskota
– 5 pjeshkë
– 300 gram krem pana
– 350 + 100 mililitra qumësht të ftohtë
– 200 mililitra ajkë e ëmbël
– 50 gram çokollatë për shije
përgatitja:
Rrahim ajken e rrahur me qumeshtin me pas shtojme kosin dhe vazhdojme rrahjen. Ndani kremin e rrahur në dy pjesë të barabarta, më pas shtoni biskotat e grimcuara në një dhe përzieni gjithçka mirë.
Zhytni biskotat e pa bluara dhe filloni t'i renditni në tepsi ose në një pjatë. Më pas e lyejmë atë rreshtin e biskotave me kremin e rrahur dhe biskotat e shtypura.
Më pas i qëroni, i lani mirë dhe i prisni pjeshkët në copa më të vogla, më pas i rregulloni sipër kremit të rrahur.
Në gjysmën e mbetur të kremës së rrahur shtoni pjesën tjetër të biskotave të pa bluara, të cilat fillimisht do t'i shtypni me duar. Prisni cokollatën, mundësisht të bardhë, në copa, më pas shtoni atë dhe biskotat e grimcuara në krem pana dhe përzieni gjithçka mirë. Këtë përzierje e vendosim sipër rreshtit të pjeshkës.
E vendosim tortën në frigorifer për tu vendosur, në mënyrë ideale gjatë natës.
Dekoroni me pjeshkë të prera në feta, çokollatë të bardhë të grirë, krem pana sipas shijes.