Kongresi nuk e pranoi dorëheqjen, Ninova mbetet në krye të socialistëve bullgarë

Cornelia Ninova nga BSP / EPA / BORISLAV TROSHEV

Cornelia Ninova mbetet në krye të BSP-së, delegatët votuan në kongresin e 50-të të partisë në seancën e mbyllur të mbajtur sot.

Ndërsa ai shkruan BGNES, 415 prej tyre votuan kundër dorëheqjes së Ninovës, 20 abstenuan dhe 164 ishin pro miratimit të saj.

Ajo dha dorëheqjen pas zgjedhjeve të parakohshme në Bullgari në nëntor, duke mbajtur përgjegjësinë se BSP mbeti forca e katërt politike në Asamblenë e re të 47-të Kombëtare. Ndër delegatët e kongresit, megjithatë, pati një peticion për të mos pranuar dorëheqjen e Kornelia Ninova, për të mos tronditur BSP-në dhe qeverinë bullgare. Filloi me socialistët e Bllagoevgradit dhe u mbështet nga 500 delegatë para fillimit të kongresit të sotëm.

Video e ditës