Komshiq nga OKB: Bosnja dhe Hercegovina do të dalë më e fortë nga e gjithë kjo

Foto: H1

Përkundër nervozizmit dhe sjelljes jokoherente të disa zyrtarëve nga Republika Srpska, Bosnja dhe Hercegovina del më e fortë nga e gjithë kjo - tha nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së, ku u miratua Rezoluta për Srebrenicën, raporton Zheljko Komshiq, anëtar i Presidencës së BeH. "H1". 

“Miratimi i Rezolutës për gjenocidin në Srebrenicë nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara i dha fund procesit shumë dekadash, i cili filloi me akuzën për gjenocid, vazhdoi me shpalljen e aktgjykimeve të formës së prerë para gjykatave ndërkombëtare dhe sot përfundimisht përfundoi. me miratimin e Rezolutës në Kombet e Bashkuara. Me këtë, në nivel botëror, pas konsensusit juridik që u shpreh përmes aktgjykimeve të gjykatës së themeluar nga Kombet e Bashkuara, u arrit një konsensus politik për çështjen e gjenocidit që u krye në Bosnje dhe Hercegovinë, gjegjësisht në Srebrenica. . Mendimi i atyre që janë jashtë konsensusit të arritur ligjor dhe politik nuk është aspak relevant”, tha ai.

Sipas tij, kjo ishte edhe një mundësi që “viktimat e mbijetuara të gjenocidit të kthejnë një faqe të re në jetën e tyre”.

“Do të nisin sërish, me kokën lart, të jetojnë jetën e tyre me krenari dhe dinjitet, të vetëm, në atdheun e tyre, në vendin e tyre si fitimtarë mbi kriminelët që tani kalben nëpër burgje. Gjithashtu, kjo është një mundësi për të gjithë ata që kanë përgjegjësi sociale dhe politike ndaj gjenocidit të kryer në emër të tyre, të ndërtojnë një marrëdhënie të re me këtë fakt, një marrëdhënie që do të ishte në vijën e asaj që është e qytetëruar, nëse duan të mirën. për veten e tyre.

Për Komshiqin, kjo ishte një situatë nga e cila Bosnja dhe Hercegovina, përkundër nervozizmit dhe sjelljes jokoherente të disa "zyrtarëve të një entiteti më të vogël", do të kishte dalë më e fortë.

“Megjithë nervozizmin dhe sjelljen jokoherente të disa zyrtarëve të një entiteti më të vogël, të cilët në këtë moment historik nuk janë veçanërisht të rëndësishëm për historinë apo ndonjë gjë tjetër, pavarësisht njoftimeve të tyre qesharake për kataklizëm, Bosnja dhe Hercegovina del më e fortë. Nga e gjithë kjo, dhe kjo është më e rëndësishmja, sepse një Bosnjë dhe Hercegovinë e fortë është e vetmja garanci që gjenocidi që u krye nuk është më i mundur të përsëritet. Fitorja jonë qëndron në atë forcë”, tha Komsiç.

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës