Komercijalna banka është e para në vend që prezanton kartat e pagesave me prekje, akses më të lehtë në financa për personat me dëmtim të shikimit.

Kartë / terminal pagese

Kartat e pagesave me prekje ndryshojnë nga ato ekzistueset për nga forma, ato kanë prerje të veçanta dhe të rrumbullakosura dhe ky është një hap plus drejt afrimit të produkteve bankare me këta qytetarë.

Ka filluar zëvendësimi i kartave të zakonshme të pagesave të debitit dhe kreditit me ato të prekshme, të prezantuara për herë të parë në vend nga Komercijalna banka. Këto karta, mbi të gjitha, duhet të ndihmojnë të verbrit dhe personat me dëmtim të shikimit t'i identifikojnë më lehtë, janë më të sigurta dhe më e rëndësishmja, deri në fund të vitit do të mund t'i zëvendësojnë falas. Ndonëse ato janë të destinuara kryesisht për personat me shikim të dëmtuar, karta të tilla do të pranohen edhe nga klientët e tjerë të Bankës pas skadimit të tyre. Ndryshimi, për shkak të numrit të madh të kartave të debitit dhe kreditit që janë në qarkullim, do të zgjasë një deri në një vit e gjysmë, sipas KB.

- Kartat e pagesave me prekje ndryshojnë nga ato ekzistuese për nga forma e tyre, kanë prerje të veçanta dhe të rrumbullakosura, dhe ky është një hap plus drejt afrimit të produkteve bankare me këta qytetarë - tha Nikolla Xhambazovski, drejtor për shitje dhe zhvillim dhe anëtar i Bordi i Drejtorëve të BQ-së.

Kartat prekëse janë vazhdimësi e përshtatjeve të mëparshme të ofruara nga KB për përfshirje më të madhe financiare dhe akses në produktet bankare për personat e verbër dhe me shikim të dobët.

– Banka pranon një faksimile si nënshkrim të shkruar me dorë, ka përshtatur bankën elektronike për personat e verbër dhe lejon punonjësit tanë të jenë dëshmitarë për transaksionet bankare të të verbërve. Banka ka realizuar edhe trajnime për informimin e personave të verbër për përfitimet e bankingut elektronik, punën me llogari rrjedhëse dhe hapjen e kasafortës, të gjitha me qëllim që kjo kategori e klientëve të arrijnë gjithçka që u nevojitet për financat e tyre personale - shtoi Xhambazovski.

Kryetari i Unionit Kombëtar të të Verbërve, Zharko Selkovski, tha se futja e kartelave prekëse është një hap i rëndësishëm për përdorimin e shërbimeve bankare për personat me dëmtim të shikimit.

- Besojmë se realizimi i iniciativave të tilla jo vetëm që do të rrisë nivelin e vetëdijes për nevojat e personave me shikim të dëmtuar, por do të frymëzojë edhe kompanitë tjera që ta ndjekin këtë shembull dhe të përfshihen në krijimin e një shoqërie më gjithëpërfshirëse - tha Selkovski. Ai prezantoi edhe mënyrën se si funksionon aplikacioni celular në gjuhën maqedonase, i cili ofron të gjitha informatat e nevojshme për gjendjen financiare të personave me shikim të dëmtuar. Në të njëjtën kohë, Selkovski mbrojti ngritjen e ATM-ve zanore që mund të përdoren nga njerëz të cilëve u ka mbetur të paktën një pjesë e vizionit, siç funksionon në disa vende perëndimore.

Edhe personat e verbër presin një takim për dokumente të reja

I pyetur se a kanë ndonjë zbritje kur caktojnë termin për të bërë fotografi për pasaportë apo letërnjoftim të ri, Selkovski për “Sloboden Pechat” është përgjigjur se edhe ata, sikurse qytetarët e tjerë në vend, kanë vështirësi të caktojnë termin në Ministrinë e Punëve të Brendshme.

- Nuk kemi ndonjë përfitim të veçantë, dhe familjarët, të afërmit, miqtë apo fqinjët na ndihmojnë për orarin - tha Selkovski.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës