Sa dërgesa janë dorëzuar në kohë dhe sa janë humbur: analiza e shërbimeve të korrierëve në Serbi

Shërbimet korriere në Serbi kanë dorëzuar 80,50 për qind të dërgesave brenda një dite, ndërsa 3,16 për qind e dërgesave kanë pasur një kohë tranziti më shumë se pesë ditë, sipas analizës së kryer nga RATEL për operacionet e pesë operatorëve postarë me fuqi të konsiderueshme në treg, shkruan H1.

Organi rregullator për komunikimet elektronike dhe shërbimet postare - RATEL, në periudhën nga tetori deri në dhjetor 2023, ka kryer një matje dhe analizë krahasuese (benchmarking) të parametrave të cilësisë së shërbimeve ekspres, për pesë operatorë postarë me fuqi të konsiderueshme në treg.

Sipas matjeve, koha mesatare e transferimit të dërgesave ekspres në Serbi është 1,26 ditë.

“Koha mesatare e nevojshme për të vendosur komunikim me një operator call center kur kërkon të marrë një dërgesë në një adresë është tre minuta e 10 sekonda. "Koha mesatare nga paraqitja e një kërkese për marrjen e paketave deri në mbërritjen e korrierit në adresë është katër orë e 16 minuta," tha RATEL në një deklaratë.

Sa i përket kërkesave për marrjen e dërgesave që nuk janë realizuar, mesatarisht është 35,20 për qind (kërkesat që janë refuzuar menjëherë kur telefononi në qendrën e thirrjeve ose një korrier nuk ka ardhur për të marrë dërgesën).

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës