Cilat rrugë do të mbyllen për qarkullim për shkak të samitit të OSBE-së

Foto: Free Press, Elizabeta Bejkova

Disa rrugë të komunikacionit në Shkup nga sot do të mbyllen për shkak të Këshillit Ministror të OSBE-së që do të mbahet në Qendrën sportive dhe rekreative “Boris Trajkovski”.

Sipas njoftimit të MPB-së, bulevardi "Ilinden" do të mbyllet për qarkullim nga kryqëzimi me bulevardin "Sveti Kliment Ohridski" afër Qeverisë deri te kryqëzimi me rrugën "Ljubljanska" afër TC "City Mall". .

Gjatë këtyre dy ditëve qarkullimi nuk do të jetë i mundur as përgjatë bulevardit “8 Shtatori”, nga kryqëzimi me rrugën “Skupi” deri në kryqëzimin me bulevardin “Partizanski Ordzi”.

Ministria e Brendshme u bën apel të gjithë qytetarëve – përdoruesve të rrugës që t’u binden urdhrave të dhëna nga punonjësit e policisë”, theksojnë MPB.

Për shkak të ndryshimit të regjimit të komunikacionit, edhe transporti publik në Shkup do të funksionojë me regjim të ndryshuar nga ai i zakonshëm. Sot autobusët do të qarkullojnë normalisht sipas orarit të vlefshëm dimëror, ndërsa ditën e enjte sipas orarit të udhëtimit të së shtunës. Një pjesë e linjave do të lëvizin përgjatë rrugëve të modifikuara.

“Duke filluar nga ora 13:30, deri në përfundim të Këshillit Ministror të OSBE-së të enjten (7 nëntor), linjat 8, 15, 15, 18A, 19, 21, 26A, 29, 59, 118 dhe XNUMX do të funksionojnë sipas itinerare të modifikuara”, njoftojnë nga JSP.

Linjat 8 dhe 15A, në vend të bulevardit “Ilinden”, do të vazhdojnë përgjatë bulevardit “Partizanski Odeschi”.

Autobusët me numër 7, 15, 19, 26, 29 dhe 59, në vend të terminaleve të fundit në lagjet Karposh 3 dhe Karposh 4, do të vazhdojnë përgjatë bulevardit "Partizanski Odeschi", pastaj do të kthehen djathtas përgjatë rrugës "Nikola Parapunov", ku. vazhdojnë djathtas përgjatë bulevardit "Ilinden", pastaj djathtas përgjatë rrugës "Ljubljanska", pastaj duke u kthyer majtas do të vazhdojnë përgjatë bulevardit "Partizanski Ordzi".

Foto: Free Press - Dragan Mitreski

Linjat 18, 21A dhe 118 nga bulevardi "Krste Petkov Misirkov" do të vazhdojnë drejt në Bit-pazar, më pas përgjatë bulevardit "Nikola Karev" (në Plasticharska ulica) dhe nga Momin Potoku do të vazhdojnë në linjat e tyre të rregullta deri në stacionet fundore.

Trafiku ajror në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit më 29 nëntor, 30 nëntor dhe 1 dhjetor, gjatë mbajtjes së Këshillit të 30-të Ministror të OSBE-së në Shkup, do të zhvillohet rregullisht.

Objektet shëndetësore do të punojnë pa ndërprerje gjatë takimit të 30-të ministror të OSBE-së.

NBRSM informoi se bankat do të punojnë normalisht dhe nuk pritet ndërprerje e proceseve kyçe të punës.

Drejtoria doganore e Maqedonisë njoftoi se në takimin e tridhjetë ministror të OSBE-së, njësitë doganore në Shkup nuk do të punojnë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës