Kur investitori është “i pabindur”, në lëvizje Komuna Qendër: Prej mëngjesit të sotëm mbulohet kantieri prapa Sallës Universale.

Foto: Komuna e Qendrës

Ekipet e Komunës Qendër, me asistencën e policisë, sot filluan mbushjen e kantierit prapa Sallës Universale, pasi as dy muaj pas vendimit të dhënë nga inspektori komunal i ndërtimit, zhvilluesi dhe kontraktori nuk janë kthyer. toka në gjendjen e saj origjinale.

Në muajin mars, për shkak të një grope të pasiguruar në kantier, një pjesë e rrugës 9 Maji u shemb dhe banorët e pallateve përreth kishin frikë se edhe ndërtesat e tyre do të pësonin dëme të rënda. Për këtë arsye, Komuna mbylli kantierin, zona ishte rrethuar me shirit të verdhë, gjë që nuk e pengoi kontraktorin që të vazhdonte me punimet ndërtimore.

Më pas, inspektori ndërtimor komunal, siç njofton Komuna Qendër, i ka shqiptuar pesë gjoba investitorit “Binjapi Engineering” dhe kontraktorit “Aradiko Kop DOOEL import eksport”, në vlerë të përgjithshme prej 12.500 euro në kundërvlerë në denarë, për ndërtimin e pasigurt. faqe.

Sipas kryetarit të komunës, Goran Gerasimovski, zhvilluesi ka vepruar në kundërshtim me lejen e ndërtimit, më saktë gropa që është dashur të bëhet nuk është bërë sipas zgjidhjes ndërtimore, nuk janë vendosur të ashtuquajturat "spikat" për të mbrojtur dhe stabilizuar. toka, për këtë arsye ndërtesat përreth nuk ishin të mbrojtura, atëherë në vend të dy niveleve nëntokësore për garazhe, u ndërtua vetëm një.

Në këtë vend ka ligje dhe ato duhet të respektohen nga të gjithë. Kushdo që shkel ligjin do të dënohet. Kështu po ndodh edhe sot në rrugën 9 Maji - tha Gerasimovski.

Rezultati i kësaj dhe i mospërfilljes së vendimit të inspektorit të ndërtimit është mbushja e sotme e kantierit, me të cilën Bashkia e kthen tokën në gjendjen e mëparshme. Gerasimovski thotë se ndaj investitorit do të ndërmerren të gjitha procedurat ligjore dhe më pas do të vendoset nëse do t'i hiqet leja e ndërtimit.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës