Klubi "Ivan Mihailov" formalisht nuk ekziston, ai është fshirë nga regjistri

Vanço Mihailov - Qendra Kulturore Bullgare në Manastir / Foto: Free Press - Dragan Mitreski

Klubi kulturor bullgar "Ivan Mihailov" me vendim të Ministrisë së Drejtësisë është fshirë nga regjistri i shoqatave, njoftoi Regjistri Qendror.

Themeluesve iu dha afati për të riemërtuar klubin, në përputhje me ndryshimet në Ligjin për shoqata dhe fondacione.

Ligji ndalon krijimin e organizatave që në emër, program, qëllime dhe veprimtari të tyre nxisin dhe bëjnë thirrje për agresion ushtarak, nxitje të urrejtjes kombëtare, racore, fetare ose intolerancë tjetër, intolerancë, gjenocid, shfarosje, përhapje dhe mbështetje, nxitje dhe miratim të fashizmi, nazizmi, nacionalsocializmi dhe rajhu i tretë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës