Klinika për sëmundjet e lëkurës dhe neurologji qendrat covid, departamenti covid në QSHM “8 Shtatori”, mësimdhënie me prezencë fizike.

Foto: Shtypi i Lirë / Dragan Mitreski

Për shkak të rritjes së vazhdueshme të numrit të pacientëve të rinj dhe për zgjerimin e kapaciteteve spitalore, Komisioni për Sëmundjet Infektive rekomandoi në mbledhjen e sotme klinikat e dermatologjisë dhe neurologjisë të cilat më parë kanë funksionuar si qendra të Covid-it në fazën e parë, në ditët në vijim për të vazhduar punën si qendra COVID dhe të hapur Reparti shtesë i arkivolit në GQH "8 Shtatori". Menjëherë për këtë janë njoftuar të tri institucionet publike shëndetësore që të ndërmarrin të gjitha aktivitetet e nevojshme, tha ai Ministria e Shendetesise.

Në mbledhjen e Komisionit për Sëmundjet Infektive, i cili shqyrtoi situatën aktuale epidemiologjike me Covid-19 në vend, mori pjesë edhe Ministri i Shëndetësisë Bekim Sali.

Sipas njoftimeve ditore nga infektivët dhe qendrat e COVID, siç theksohet, për momentin janë të shtruar 573 persona, prej tyre 180 në Shkup dhe 393 në Infektivët në vend.

Në të njëjtën kohë, Ministria e Shëndetësisë ka udhëzuar klinikat universitare, Institutin për sëmundje të mushkërive dhe tuberkuloz, Institutin për sëmundje të mushkërive dhe tuberkuloz te fëmijët Kozle-Shkup dhe Spitalin special për mjekësi geriatrike dhe paliative “13 Nëntori”, duke rritur numri i të rinjve që kanë nevojë për shtrimin në spital për t'u përgatitur organizativisht për të kryer trajtimin shëndetësor të pacientëve me Covid-19. Sa i përket personelit mjekësor, janë njoftuar institucionet publike shëndetësore dhe janë të obliguara që të caktojnë persona - personel të mesëm mjekësor për t'u përfshirë në punën e FSKBK-së (infermierë dhe paramedik).

Komisioni për Sëmundjet Infektive, duke ndjekur situatën epidemiologjike, rekomandoi edhe me fillimi i semestrit të dytë të vitit akademik 2021–2022, mësimi të zhvillohet me prezencë fizike për të gjithë nxënësit e arsimit fillor dhe të mesëm me respektim të vazhdueshëm të masave dhe protokolleve parandaluese, thuhet në deklaratë.

Burimi: MIA

Video e ditës