Do të shijoni çdo kafshatë: Diana Ivanoska me një recetë joshëse për galeta pjeshke

Diana Ivanoska
Diana Ivanoska / Foto: Arkivi Privat

Jeta mund të jetë vërtet jashtëzakonisht e shijshme, dhe kjo e vërteton këtë Diana Ivanoska nga Tetova, e cila me talentin e saj për ndërthurjen e shijeve na çon në një udhëtim të jashtëzakonshëm gastronomik.

Ivanoska qëndron pas profilit në Instagram “Dash of Spice” dhe zbulon sekretet e vogla për të krijuar magji nga shijet. Ajo ka ndarë recetat e saj me ndjekësit dhe miqtë e saj që nga fillimi i pandemisë.

“Më pëlqen çdo pjesë e procesit, por më pëlqen të fotografoj ushqimin më shumë”, tregon Diana.

Kjo grua e talentuar ndan me ne sot një recetë për galeta pjeshke.

“Stina e pjeshkës ka filluar dhe ja një mënyrë për t’i përdorur ato në mënyrë të shijshme”. Fruta me gjalpë, pjeshkë me lëng dhe gjethe bajame krokante. Një kombinim i shijshëm që e rekomandoj me gjithë zemër”, thotë ajo.

Përbërësit e nevojshëm:

Për koren: (për dy galeta mesatare ose një të madhe. Kam bërë dy më të vogla)
– 150 gr gjalpë shumë të ftohtë të prerë në kubikë
- 300 g miell
- 3 lugë sheqer
- një majë kripe
- 75 ml ujë të ftohtë
– 1 vezë për lyerje
- gjethe bajame (opsionale)
– sheqer kaf i trashë për spërkatje

Phil:

– Rreth 6 pjeshkë, varet nga madhësia e pjeshkës. Mesi i kores duhet të mbulohet me pjeshkë,
- 1 lugë niseshte
– 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
- 2 lugë sheqer (nëse dëshironi të shtoni më shumë)

Diana Ivanoska
Diana Ivanoska / Foto: Arkivi Privat

Metoda e përgatitjes:

Në një enë të thellë hedhim miellin, sheqerin dhe kripën dhe i përziejmë. Shtoni gjalpin e ftohtë dhe fërkojeni me miellin derisa të përftoni një masë të thërrmuar. Shtoni ujin dhe gatuajeni brumin. Duhet të jetë i butë dhe të mos ngjitet në duart tuaja. Ndani brumin në dy pjesë. Mbështilleni me film ushqimor dhe vendoseni në frigorifer për të paktën një orë. Pritini pjeshkët në feta të holla. Shtoni sheqerin, vaniljen, niseshten dhe përziejini ngadalë. Ngroheni furrën në 180 gradë. Hapeni brumin në formë rrethi në një trashësi 4-5 mm. Hiqni lëngun e tepërt nga pjeshkët. Pjeshkët i radhisim në mes të kores duke lënë rreth 4-5 cm nga skajet. Palosni skajet e brumit mbi mbushjen. Lyejmë skajet e kores me vezë të rrahur. Spërkatni majat me gjethe bajame dhe pak sheqer. Piqeni për 35-40 minuta.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës