Do të punoj për bashkimin kombëtar maqedonas, tha mandatari Mickoski

Foto: VMRO-DPMNE

Nuk do të shihni standarde të dyfishta nga unë. Do të veproj sipas Kushtetutës dhe ligjeve të vendit, sot 600 mijë njerëz jetojnë me 150 denarë në ditë. Edhe sot mbi 50 mijë janë jashtë procesit arsimor. Sot fermerët kanë probleme. Nxënësit e përfunduan vitin shkollor pa tekste shkollore. Ka kaos në shëndetësi, njerëzit vdesin në spitale në pritje të ilaçeve. Këto janë problemet që ne duhet të zgjidhim dhe për të cilat populli na ka votuar vërtet. Nuk do të dorëzohemi para temave që na ndajnë dhe na distancojnë, tha Mickoski.

Lideri i VMRO-DPMNE-së dhe mandati për formimin e qeverisë, Hristijan Mickoski, sot në fjalimin me rastin e 34 vjetorit të formimit të partisë, theksoi se si kryetar i një partie që punon për nacionalitetin maqedonas. unitet, ai i zgjat dorën LSDM-së për dialog për të gjitha çështjet kryesore për shtetin dhe me rëndësi për qytetarët.

- Ato koalicione dhe negociata joparimore nën tavolinë, nuk do t'i bëj dhe nuk do t'i punoj pas shpine, as nuk më shkon mendja të ndërhyj në to. Nga unë, si kryetar i një partie që dëshiron dhe punon për bashkimin kombëtar maqedonas, ata e kanë dorën e zgjatur për dialog për të gjitha çështjet kryesore për shtetin dhe me rëndësi për qytetarët. I jap dorën për bashkim kombëtar maqedonas për të gjitha çështjet e rëndësishme për vendin. Uroj që t'i tejkalojnë problemet e mëdha dhe të ulen në tryezë për të biseduar për të ardhmen e atdheut tonë, tha Mickoski.

E gjithë kjo nuk duhet kuptuar si amnisti nga përgjegjësia, sqaroi Mickoski, duke theksuar se i sheh si partner me të cilin ndajnë përgjegjësinë ndaj gjeneratave të tanishme dhe të ardhshme për krijimin e pozitave unike shtetërore.

- Sigurisht, ata nuk duhet ta kuptojnë këtë si një amnisti nga përgjegjësia për krimet, por do të thotë se unë do të shoh tek ata një partner me të cilin kemi përgjegjësi për hir të brezave të tanishëm dhe të ardhshëm të punojmë në krijimin e posteve unike shtetërore kur. Bëhet fjalë për çështje thelbësore me rëndësi për Maqedoninë, tha Mickoski.

Ai thotë se nuk do të lejojë që VMRO-DPMNE të bëhet ajo që ishte LSDM-ja dhe as partneri i koalicionit shqiptar VREDI nuk do të bëhet si BDI.

Përderisa partnerët shqiptarë punojnë sipas ligjit në interes të shtetit, Mickoski theksoi se ata do të jenë partnerë të barabartë në Qeveri, duke sqaruar se nëse dikush humbet me agjenda kriminale apo të tjera, do të sanksionohet, edhe nga të tijat. partisë.

- Maqedonia është shtet i përbashkët dhe përderisa partnerët shqiptarë punojnë sipas ligjit dhe në interes të shtetit, ne do të jemi partnerë të barabartë në Qeveri. Nëse dikush del në rrugë të gabuar me axhenda kriminale apo të tjera, do të sanksionohet, edhe nga partia jonë. Nuk do të lejoj që VMRO-DPMNE të bëhet ajo që ishte LSDM-ja, e as që VREDI të bëhet ajo që ishte BDI, tha Mickoski.

Në fjalën e tij ai theksoi se nuk do t'i nënshtrohet temave përçarëse, duke iu referuar problemeve dhe varfërisë së qytetarëve. Ai thotë se 600 mijë banorë në vend jetojnë me vetëm 150 denarë në ditë, ndërsa në shëndetësi ka kaos.

- Nuk do të shihni standarde të dyfishta nga unë. Do të veproj sipas Kushtetutës dhe ligjeve të vendit, sot 600 mijë njerëz jetojnë me 150 denarë në ditë. Edhe sot mbi 50 mijë janë jashtë procesit arsimor. Sot fermerët kanë probleme. Nxënësit e përfunduan vitin shkollor pa tekste shkollore. Ka kaos në shëndetësi, njerëzit vdesin në spitale në pritje të ilaçeve. Këto janë problemet që ne duhet të zgjidhim dhe për të cilat populli na ka votuar vërtet. Nuk do të dorëzohemi para temave që na ndajnë dhe na distancojnë, tha Mickoski.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës