Do ta apeloj vendimin, thotë Angjushev pasi SHBA-të e futën në listën e zezë

Koço Angjushev / Foto: Sloboden Pechat.
Koço Angjushev / Foto: Sloboden Pechat.

Gjatë mandatit tim në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut nga viti 2017-2020, kam punuar me respekt të plotë të të gjitha ligjeve dhe dispozitave kushtetuese të shtetit, si në interes të ekonomisë maqedonase ashtu edhe të parimeve demokratike mbi të cilat mbështetet vendi ynë. , tha Koço Angjushev pasi ditën e sotme u fut në listën e zezë të Shteteve të Bashkuara.

“Katër vite pas tërheqjes sime të vetëiniciuar nga Qeveria, nuk ka asnjë proces gjyqësor për asnjë segment të punës sime, për arsye që nuk kanë bazë për të. Në Maqedoni kam të punësuar 1000 veta, ndërsa në periudhën e mandatit tim kompanitë e mia kanë shënuar vetëm rënie dhe humbje, të cilat janë të regjistruara edhe në shërbimet financiare shtetërore, kam kompani në Britaninë e Madhe, Gjermani, Holandë dhe SHBA, dhe jam taksapagues amerikan, pra paguaj taksa në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe jam partner dhe bashkëpunëtor me subjekte dhe persona të rëndësishëm ekonomikë në SHBA”, thotë Angjushev.

Derisa isha zëvendëskryeministër në qeverinë e Maqedonisë, fuqimisht kam avokuar dhe punuar për anëtarësimin e vendit në NATO, kam përkrahur anëtarësimin e saj në BE dhe ende i mbështes të gjitha aktivitetet që ndërmerren në këtë drejtim. shton.

“Mohoj me forcë të gjitha dyshimet e shprehura në dokumentin e publikuar nga Departamenti i Shtetit i nderuar dhe dua të njoftoj se do ta apeloj vendimin dhe do të përdor të gjitha mjetet juridike të specifikuara në vetë dokumentin në drejtim të tërheqjes së këtij vendimi, të cilin unë. e konsiderojnë të panevojshme në kuadër të angazhimeve të miqve tanë, Shteteve të Bashkuara të Amerikës, për të luftuar korrupsionin”, thuhet në njoftimin e Angjushev.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës