Kishida rindërtoi Qeverinë

Fumio Kishida / Foto EPA-EFE / NEIL HALL / PISHINË

Kryeministri japonez Fumio Kishida riorganizoi sot qeverinë në mënyrë që, siç njoftoi më parë, ta distancojë atë nga Kisha e diskutueshme e Unifikimit, e njohur gjithashtu si sekti i Hënës, i lidhur me ish-kryeministrin e vrarë Shinzo Abe dhe udhëheqjen e lartë të partisë në pushtet.

Kishida tha dje se kryerja e një “auditi të rreptë” të marrëdhënieve mes kishës dhe kandidatit për një pozicion në kabinet do të jetë një “parakusht” për emërimin e tyre.

Kishida urdhëroi gjithashtu ministrat dhe zyrtarët e tjerë të lartë që të sqarojnë lidhjet e tyre me sektin e Hënës, në mënyrë që qytetarët të kenë besim në punën e tyre politike dhe administrative.

Sipas një sondazhi të publikuar në fillim të kësaj jave nga transmetuesi publik japonez NHK, mbështetja për qeverinë e Kishida ra nga 59 përqind në 46 përqind. Shumica e të anketuarve besojnë se politikanët nuk janë distancuar sa duhet nga kisha e diskutueshme.

Sekti i Hënës u themelua në Seul në 1954. Ajo u themelua nga Sun Myung Moon, i cili është gjithashtu një mesia i vetëshpallur.

Mësimet e sektit bazohen në interpretimet e Biblës nga Moon dhe në një sistem vlerash konservatore të përqendruar në familjen dhe kundërshtimin ndaj komunizmit.

Video e ditës