Kërçovi që dyshohej se kishte lisë majmuni është negativ

Foto: Profimedia

Testi i personit nga Kërçova i cili sot është testuar për lisë majmuni është negativ, tha sonte për MIA, zëdhënësi i Komisionit për Sëmundje Infektive, Zlate Mehmedovic.

- Pacienti është negativ, nuk ka nevojë për izolim të mëtejshëm, e vetmja gjë që mbetet është të trajtohet për sëmundjen themelore, por se si do të trajtohet dhe kur do të hiqet izolimi do të vendosë nga Qendra për Shëndet Publik. nga Manastiri, e cila udhëheq mbikëqyrjen shëndetësore, tha Mehmedovic.

Ky ishte pacienti i parë që dyshohej se kishte lisë majmuni, por që refuzonte të testohej.

Kryetari i Komisionit për Sëmundje Infektive, Aleksandar Petliçkovski, në konferencën e fundit për media lidhur me këtë rast theksoi se nuk ka mundësi ligjore që të detyrohet personi që të testohet, sepse kjo nuk është sëmundje që pasohet me izolim të detyrueshëm, por është vetëm një rekomandim. Por, siç tha ai, ka mundësi që të kërkohet mbikëqyrje shëndetësore.

Video e ditës