Gjoba në Pefohori për ata që lënë sende në plazh për të kursyer hapësirë

Plazhi në Athinë, Greqi / Foto: EPA-EFE / ALEXANDROS VLACHOS

Autoritetet lokale të Pefkohorit, në katër gjuhë, greqisht, anglisht, serbisht dhe maqedonisht, përmes rrjeteve sociale i njoftojnë turistët se është e ndaluar lënia e sendeve personale në plazh për të ruajtur vendin, në të kundërtën parashihen dënime, njoftoi MPB. korrespondent nga Athina.

Këshilli vendor i Komunës së Pefkohorit, përmes postimit të publikuar në Facebook, rikujton se të gjitha sendet e mbetura do t'u konfiskohen dhe do t'u kthehen turistëve pas pagesës së gjobës.

“Është e ndaluar të zëni një vend në plazh me gjërat tuaja gjatë natës, herët në mëngjes dhe gjatë drekës. Në të kundërtën, nëse në plazh ka objekte të braktisura, ato do të konfiskohen nga rojet komunale dhe do të kthehen pas pagesës së gjobës”, shkruan në gjuhën maqedonase këshilli lokal i komunitetit Pefkohori.

Në destinacionin e njohur turistik në këmbën e parë të Halkidikit, sipas mediave vendase, vitet e fundit praktika e turistëve që braktisin çadrat, peshqirët, dyshekët dhe sendet e tjera personale për të siguruar hapësirën në plazh ka krijuar probleme.

Burimi: MIA

Video e ditës