Karposh do të mbulojë shpenzimet e provimit të vozitjes për të rinjtë që do të rriten këtë vit

Foto: Komuna e Karpos

Drejtuesit e rinj të makinave që këtë vit do të mbushin 18 vjeç mund të aplikojnë për subvencione për patentë shofer të kategorisë B, e cila do të mbulojë plotësisht shpenzimet e trajnimit për pjesën teorike dhe profesionale të provimit.

Thirrja publike për subvencione do të zgjasë deri në shterimin e mjeteve për këtë qëllim në vlerë prej 5 milionë denarë dhe do të funksionojë sipas parimit “i pari vjen, i pari shërbehet”. Të drejtën e regjistrimit e kanë të gjithë të rinjtë e interesuar, të cilët përveç se do të bëhen ose do të rriten këtë vit, janë banorë të Karposhit prej të paktën tre vitesh dhe që do të paguajnë dhe do të ndjekin trajnimet për pjesën teorike dhe praktike. të dhënies së provimit të drejtimit për kategorinë B, në një nga tetë autoshkollat ​​që zgjodhi Bashkia me thirrje publike.

Komuna e Karposhit do të mbulojë 100 për qind të shumës së ngarkuar për ndjekjen e trajnimeve për pjesën teorike dhe praktike për dhënien e patentë shoferit të kategorisë B. Në këtë rast, e njëjta shumë përcaktohet si çmimi minimal për trajnim në Rregulloren për çmimin minimal, për trajnimin e drejtuesve të automjeteve në autoshkollë për të vijuar trajnimin nga pjesa teorike dhe praktike e kandidatëve për drejtues mjetesh për kategorinë B. sipas elementeve minimale të llogaritura të vlerës – bëjnë të ditur nga Karposh.

Për të gjitha informatat më të hollësishme, për dokumentet e nevojshme dhe mënyrën e aplikimit, qytetarët e interesuar mund të informohen në ueb faqen e Komunës së Karposhit, ku është publikuar edhe thirrja publike për subvencione.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës