Horoskopi karmik: Cila është caktimi i fatit të secilës shenjë?

Zodiac-Shekulli XV, foto: Flickr

Edhe pse emrat e personazheve individuale të horoskopi karmik janë të njëjtë me emrat e horoskopit të zakonshëm dhe përkojnë në kohë, shpjegimet e tyre janë krejtësisht të ndryshme. Duke i lexuar ato këtu, mund të kuptoni më mirë disa qoshe thellësisht të fshehura të karakterit tuaj dhe detyrave tuaja.

Të dhënat më të hershme të karma gjenden në Vedat e lashta, shkrime të shenjta të krijuara në Indi 5.000 vjet më parë. Fjala karma vjen nga rrënja sanskrite kri - që do të thotë "të veprosh". Të urtët dhe teologët Vedikë i referohen karmës si primordiale ose "pa fillim".

Arsyeja për një emërtim të tillë qëndron në faktin se karma është një pjesë integrale e çdo qenieje të gjallë që nga momenti i mbërritjes së tij në këtë botë materiale kauzale, dhe për këtë arsye pasojat e saj mund të jenë shumë të vjetra. Qenia e gjallë në këtë botë materiale, për shkak të dëshirave të tij, korr ose shijon frytet e karmës ose veprimtarisë së tij.

Për çdo pasojë duhet të ketë një shkak dhe një pasojë që duhet të jetë saktësisht e barabartë me shkakun. Ky është ligji i karmës. Kjo është logjika e drejtësisë së përjetshme, ekuilibrit shpirtëror dhe moral.

Është gabim ta shikosh atë sistem nga pikëpamja e shpërblimit dhe e ndëshkimit; duhet parë drejt, si ligji i shkakut dhe pasojës. Karma është një shkollë. Por një qenie e gjallë mund ta ndryshojë atë gjendje me dëshirën dhe mënyrën e tij të të vepruarit. Prandaj është e nevojshme të zhvillohen njohuritë shpirtërore.

Këtu mund të lexoni se si do ta jetoni jetën më lehtë me karmën në fjalë dhe cilat janë detyrat tuaja.

Dashi (21.3.–20.4.)

Njerëzve të lindur në këtë periudhë u jepet karmikisht energji e jashtëzakonshme, në kufi me agresivitetin, dhe në të njëjtën kohë shpëtojnë nga monotonia dhe vetëkritika. Duke përdorur siç duhet cilësitë e tyre të lindura, këta njerëz do ta kryejnë më lehtë detyrën e tyre jetësore, e cila konsiston në gjetjen e ekuilibrit brenda tyre. Të dërrmuar si nga sprovat e brendshme ashtu edhe nga sfidat e jashtme, ata do ta kenë të vështirë të gjejnë paqen dhe sigurinë për të cilën dëshirojnë derisa të mësojnë të përballojnë jetën përmes vetëflijimit dhe dështimit dhe kur shtigjet e tyre janë të mbushura me lule. Gjithçka që duhet të bëjnë pas ulje-ngritjeve të shumta është të gjejnë forcën për të lënë të shkuarën pa keqardhje, në mënyrë që të vazhdojnë të jetojnë në të tashmen, gjithmonë duke parë ekskluzivisht përpara. Ata duhet, pa hidhërim dhe keqardhje për veten, të lejojnë përvojën të jetë mësuesi i jetës së tyre dhe të gjejnë gëzim dhe përmbushje të brendshme në fleksibilitetin dhe kuptimin e jetës, shpirtërore dhe pranimin e kufijve dhe mundësive të tyre dhe të të tjerëve.

Demi (21.4.–20.5.)

Detyra karmike e njerëzve të lindur nën shenjën e Demit konsiston në krijimin dhe hapjen e shpirtit të tyre dhe gjetjen e rrugës drejt mençurisë, mirëkuptimit dhe fleksibilitetit. Këta njerëz kanë lindur me siguri dhe vetëbesim, që duhet të jetë baza e zhvillimit të tyre të brendshëm. Pas reagimeve të tyre shpërthyese dhe tendencës për të nënshtruar mjedisin ndaj vullnetit dhe pritshmërive të tyre, zakonisht fshihet dyshimi dhe frika se ndryshimi i mendimit apo rrethanave do t'u sjellë atyre një lloj humbjeje dhe humbjeje dhe veçanërisht kritika nga ata që i rrethojnë, mendimi i të cilëve është i rëndësishëm për të. ato. Krejtësisht parimorë, këta njerëz dëgjojnë dhe nuk dëgjojnë, shohin dhe nuk shohin, duke jetuar në besimin e gabuar se pikërisht ajo që ata e konsiderojnë të vërtetë është e vetmja e vërtetë. Prandaj ata duhet të mësojnë të luftojnë kundër kokëfortësisë dhe konservatorizmit të tyre ekstrem. Detyra e tyre është të kontrollojnë energjinë e tyre, e cila do t'i lejojë ata të veprojnë më pak në drejtim të arritjes së qëllimeve të dhëna, dhe t'i përkushtohen më shumë të menduarit, analizës dhe jetës së brendshme, gjë që do t'i hapë rrugën shpirtërore.

Binjakët (21.5.–21.6.)

Detyra karmike e Binjakëve është të gjejë harmoninë në natyrën e tyre të dyfishtë. Të aftë, të lëvizshëm, kureshtarë dhe të paqëndrueshëm, ata mezi i kryejnë detyrat që u janë caktuar, megjithëse përpiqen t'i kryejnë ato. Ata gjithmonë ia transferojnë fajin dikujt tjetër për dështimet që vijnë nga një sjellje e tillë, duke shmangur kështu përballjen me thelbin e problemeve të tyre. Ata kanë natyrë narcisiste, e shohin veten më të mirë se të tjerët, e konsiderojnë të drejtën e tyre të presin pozicionet dhe njohjet më të mira, por nuk e kuptojnë se gjëra të tilla duhet të fitohen. Për shkak se ata janë të tërhequr nga gjërat shpirtërore, si dhe nga gjërat tokësore, ata duhet të mësojnë të kapërcejnë sipërfaqësinë e tyre, ndryshimet e humorit dhe kontradiktat midis mendimeve dhe veprimeve të tyre. Për të arritur ekuilibrin e brendshëm, ata duhet t'i përkushtohen meditimit, reflektimit dhe analizës autokritike të veprimeve të tyre, me durim dhe këmbëngulje të veçantë. Në këtë mënyrë, ata do të mësojnë të njohin zgjidhjet e problemeve të tyre në atë që nuk mund të shihnin më parë.

Kanceri (22.6.-22.7.)

Detyra karmike e Gaforres është të zhvillojë natyrën e tij parësore. Ata kanë zhvilluar vetëdijen shpirtërore, e cila tani duhet të jetë baza për ndërtimin e një jete. Kjo është arsyeja pse ata duhet të heqin qafe emocionalitetin e tepërt, i cili u krijon nevojën për të provuar vazhdimisht dashurinë, vëmendjen dhe besnikërinë. Nga natyra e tyre, Gaforret nuk janë luftëtarë dhe është krejtësisht joreale të presësh që ata të jenë luftarak ose agresivë. Kur detyrohen të luftojnë për bindjet e tyre, ata rregullisht dalin nga këto luftëra si humbës, gjë që është një goditje e madhe për vetëvlerësimin e tyre dhe u krijon komplekse dhe zhgënjime të reja. Meqenëse një luftë e tillë është e padrejtë dhe shqetësuese, ata duhet ta shmangin atë. Në vend të luftës dhe armëve, vetëbesimi dhe vetëbesimi i qetë, bazuar në cilësitë e tyre të vërteta dhe të vërtetuara, do të bëhen armët e tyre më të forta. Kur të kuptojnë se shpirti dhe trupi janë një e tërë, ata do të punojnë për pavarësinë e tyre dhe do të kuptojnë se përballja me jetën nuk duhet të jetë e dhimbshme.

Luani (23.7.–23.8.)

Luanët sjellin një vetëdije të zhvilluar për realitetin në jetën e tanishme. Ata zotërojnë një gjendje optimale midis aspiratave shpirtërore dhe materiale dhe dinë të kënaqin veten dhe mjedisin e tyre. Në të gjitha fushat e jetës së tyre, ata presin që të respektohet autoriteti i tyre. Megjithatë, nëse, pavarësisht nga cilësitë e tyre, ata ekzagjerojnë në egoizëm dhe egoizëm, ata do të prishin zhvillimin e personalitetit të tyre. Detyra e tyre karmike është që të dëgjojnë vazhdimisht atë që të tjerët kanë për të thënë dhe me një shpirt të hapur dhe të papenguar të mësojnë prej tyre dhe të ndihmojnë. Për shkak se ata kanë një aftësi të lindur për të dalluar të drejtën nga e gabuara, nëse u besojnë instinkteve të tyre nuk do të rrezikojnë të "gëlltisin" asgjë të rreme. Ndershmëria, çiltërsia dhe thjeshtësia do të hapin çdo derë për ta. Ata nuk duhet të shikojnë me përçmim ata që janë më të dobët se vetja dhe të gjykojnë vlerat e jetës vetëm sipas standardeve të tyre. Ata duhet ta kuptojnë jetën në të gjithë diversitetin e saj dhe ta pranojnë atë.

Virgjëresha (24.8.–22.9.)

Personave të lindur në këtë periudhë u jepet karmikisht vetë-disiplinë, me të cilën fitojnë aftësinë për të pasur qëndrimin e duhur ndaj vlerave materiale, punës dhe mësimit. Ata e konsiderojnë detyrën e tyre të kontrollojnë ndjenjat e tyre në emër të qëllimeve më të larta. Me veprime të tilla, të pakuptueshme për shumë njerëz, ata në mënyrë të pandërgjegjshme izolohen nga ata njerëz që përpiqen për marrëdhënie më të ngrohta ndërpersonale dhe që pasigurinë dhe frikën e tyre nga intimiteti e keqinterpretojnë si ftohtësi arrogante dhe paarritshmëri. Prandaj, detyra e kësaj shenje është të mësojë të kujdeset për të tjerët dhe të shprehë dashuri dhe dashuri si me fjalë ashtu edhe me vepra. Ata duhet të përmbahen nga kritikat dhe të mos ndalojnë kurrë përpjekjet për të kuptuar motivet e të tjerëve. Megjithëse janë të aftë të japin dhe të marrin, në çdo gjë që bëjnë ata mendojnë shumë për veten dhe pozicionin e tyre në përgjithësi, kështu që duhet të bëjnë më shumë përpjekje për të njohur ndjenjat e tyre dhe të mbështeten më shumë tek ato, duke shmangur kështu veten e pafund. analiza që lindin përgjithmonë dyshime të reja, ndërtojnë besimin te vetja dhe te vendimet tuaja.

Peshorja (23.9 shtator – 22.10 tetor)

Peshorja përpiqet për një ekuilibër midis shpirtit dhe materies dhe e ka të vështirë të vendosë për ndonjë veprim. Të butë dhe pajtues, ata nuk duan të përfshihen në konflikte, madje edhe me çmimin e humbjes së vetëbesimit. Por duke i kthyer shpinën problemeve dhe duke kërkuar gjithmonë rrugën më të lehtë, ata kryesisht nuk arrijnë asgjë të mirë, por vetëm vendosin një sërë pengesash të reja në rrugën e ndërtimit të personalitetit të tyre. Detyra e tyre karmike konsiston në pranimin e rreziqeve dhe bërjen e ndryshimeve në statikën e tyre. Vetëm pasi të hapen ndaj sfidave, duke rrezikuar stabilitetin e tyre të rremë, ata mund të presin sukses më të madh në jetë. Ndonjëherë ata e mësojnë këtë vetëm përmes rrëzimeve, të cilat ndodhin për shkak të paqëndrueshmërisë dhe ndjeshmërisë së tepërt dhe aftësisë së tyre për të bindur veten se janë mirë edhe kur nuk janë, dhe vetëm pasi të kenë shterur të gjitha mjetet e tjera do të fillojnë një luftë për të provuar aftësitë e tyre. Nëse ata arrijnë të qëndrojnë në rrugën e inercisë së tyre, mësimi i nxjerrë në këtë mënyrë do të jetë i dobishëm në të ardhmen. Detyrat kryesore të kësaj shenje janë forcimi i guximit dhe iniciativës.

Akrepi (23.10.–22.11.)

Njerëzit e lindur nën shenjën e Akrepit kanë një energji të madhe, e cila nëse nuk kontrollohet sa duhet mund të bëhet shkatërruese. Ata duhet të kenë gjithmonë parasysh se mundësitë e zgjedhjes qëndrojnë brenda tyre dhe nuk u imponohen as nga rrethanat dhe as nga opinioni i mjedisit. Natyra e tyre hedoniste i vendos ata në qendër të të gjitha ngjarjeve, duke i bërë ata të përballen me të. Me ndershmëri dhe besim, jo ​​me dhunë, këta njerëz duhet së pari të mësojnë si të humbasin dhe të heqin dorë me dinjitet, në mënyrë që të përgatiten për përgjegjësinë që vjen me sukses. Detyra karmike e kësaj shenje konsiston në zhvillimin e të menduarit logjik dhe shtypjen e pasioneve. Motivimi i tyre është po aq i lidhur me dëshirën për të pushtuar lartësitë shpirtërore, në këtë rast ata duhet të dinë të frenojnë fanatizmin dhe vetëkënaqjen e tyre. Këmbëngulja në zgjidhjen e situatave konfliktuale me njerëz që për arsye të ndryshme i konsiderojnë armiq apo kundërshtarë – në vend që t’i eliminojnë apo injorojnë – do të ndihmojë më së shumti në vetë-zhvillimin e tyre.

Shigjetari (23.11.–21.12.)

Personat e lindur nën shenjën e Shigjetarit e dinë vendin e tyre në botë dhe nuk rëndohen nga krizat dhe konfliktet e brendshme. Duke pasur një ekuilibër midis shpirtit dhe materies, ata mund të zotërojnë të mira materiale dhe të gëzojnë suksesin tokësor, me kusht që të mbeten mirënjohës, të hapur dhe bujarë. Ndarja, reciprociteti, vëmendja dhe mirëkuptimi, si dhe ndihma dhe mbrojtja e të dobëtit, të pafuqishmit dhe të humburit duhet të bëhet detyra e tyre kryesore në jetë. Zgjedhja e duhur për ta është ndërtimi i mençurisë gjatë gjithë jetës, pa dëshirën për gjykim apo hakmarrje. Vetëdija e shprehur për aftësitë e tyre do të përdoret më së miri nëse e përdorin për ndonjë të mirë të përbashkët, në vend që të fokusohen në plotësimin e nevojave të tyre. Meqenëse oreksi i tyre lehtë mund të bëhet shumë i madh dhe të kthehet në lakmi, detyra e tyre karmike konsiston në ndërtimin e paqes së brendshme dhe shmangien e çdo forme egoizmi dhe posesiviteti. Ata duhet të zgjedhin qartë dhe objektivisht qëllimet e veprimeve të tyre, duke mos harxhuar energji aty ku nuk është e nevojshme.

Bricjapi (22.12 dhjetor - 20.1 janar)

Njerëzit e lindur nën shenjën e Bricjapit janë të pajisur në mënyrë karmike me aftësinë për të ngritur shpirtin mbi materien. Ata përpiqen të arrijnë njohuri superiore dhe shpesh kalojnë nëpër sprova të ndryshme gjatë rrugës. Gjatë gjithë jetës së tyre, ata shpesh përballen me keqkuptime nga mjedisi, i cili mezi i pranon idetë apo qëndrimet e tyre. Të ndjeshëm në zemër, ata nuk përshtaten lehtë dhe zakonisht maskojnë ndjenjat e tyre të vërteta me vrazhdësi. Kur duhet të zgjedhin, ata do të zgjedhin kritikën në vend të mirëkuptimit dhe ndonjëherë hakmarrjen në vend të faljes. Ata nuk mund të heqin dorë nga shija e fitores, edhe me çmimin e një kënaqësie të tillë që u sjell më shumë dëm sesa dobi. Prandaj, ata duhet të mësojnë se si të mos jenë cinikë dhe negativë ndaj mjedisit të tyre, duke u përpjekur të dëshmojnë epërsinë e tyre intelektuale. Njohjet që marrin shpesh janë të merituara, por kur i marrin, ndonjëherë nuk dinë të tregojnë ngrohtësi dhe mirënjohje. Nga ana tjetër, gatishmëria e tyre për vetëmohim dhe heqje dorë ndonjëherë kufizohet me fanatizmin. Ata duhet të shmangin izolimin në heshtje dhe vetmi dhe detyrimin e tyre në kontakte shoqërore. Ata duhet të mësojnë të hapen dhe të kenë marrëdhënie intime me njerëzit e tjerë.

Ujori (21.1.–19.2.)

Njerëzit e lindur nën shenjën e Ujorit janë të ngarkuar karmikisht me vështirësi në zgjidhjen e konflikteve me të kaluarën e tyre. Edukimi kufizues, morali dhe frika nga autoriteti e kufizojnë shpirtin e tyre të lirë dhe të papenguar, duke u imponuar atyre shumë mendje të shëndoshë dhe kujdes që të guxojnë ta lënë atë të fluturojë me të vërtetë. Këta njerëz janë shpesh viktima të kompromiseve të imponuara, detyrimeve dhe përgjegjësive fiktive, të cilat i përdorin për të justifikuar mungesën e guximit për të krijuar jetën e tyre sipas dëshirave të tyre. Ikja e tyre drejt ekstremeve është për shkak të vetëdijes së pamjaftueshme për mundësinë e zgjedhjes. Ata duhet të luftojnë kundër kaosit të tyre të brendshëm dhe të marrin përgjegjësinë për veprimet e tyre. Ata kanë frikë nga reagimet dhe kritikat nga mjedisi, kështu që megjithëse janë bujarë dhe i duan njerëzit, ata vazhdimisht jetojnë me frikën se mos tradhtohen dhe braktisen, duke preferuar sigurinë e dukshme sesa sfidën e hapur. Ata i justifikojnë veprimet e tyre me altruizëm dhe qëllime më të larta, megjithëse ndonjëherë është thjesht frikë nga pasojat e veprimeve të tyre. Për të përmbushur me të vërtetë detyrën e tyre, ata duhet të pranojnë rreziqe.

Peshqit (20.2.–20.3.)

Megjithëse shenja e Peshqve është e pajisur në mënyrë karmike me një aftësi të madhe për të menduar dhe veprim intuitiv, pjesëtarët e kësaj shenje shpesh ngatërrohen nga reagimet dhe presionet e mjedisit dhe janë të lidhur nga dëshira për të kënaqur të gjithë, për të përmbushur kërkesat dhe pritshmëritë. që nuk janë nën kontrollin e tyre.interes. Nëse gabojnë, do të qëndrojnë dhe do të vuajnë dënimin imagjinar që i kanë vendosur vetes, duke e konsideruar për të shlyer borxhin, në vend që të ndryshojnë situatën. Çfarëdo që të bëjnë, ata duhet të mbështeten në instinktet e tyre dhe të mos i kushtojnë shumë rëndësi arsyes apo opinioneve të të tjerëve për atë që është e mirë për ta. Meqenëse ndjenjat e tyre janë zakonisht të sakta, gjithçka që duhet të bëjnë është të përputhin veprimet e tyre me emocionet e tyre. Ata nuk kanë nevojë të luftojnë, mjafton të jesh i sinqertë dhe të dorëzohesh – të kërkosh diçka do të thotë të marrësh dhe të japësh. Detyra e tyre karmike konsiston në shmangien e forcës dhe kërkimin e rrugës së tyre, pa iu nënshtruar kërkesave të të tjerëve. Ata duhet të eliminojnë me vendosmëri të gjitha situatat në të cilat janë të detyruar të bëjnë diçka që nuk u përshtatet atyre.

Video e ditës