Cardi Bee fitoi një padi prej 1.25 milionë dollarësh kundër YouTuber-it Latasha Kebe

cardi bi
Foto: EPA-EFE / FOLEY PETER

Një juri federale ka mbajtur anën e reperes Cardi Bee në padinë e saj për shpifje kundër YouTuber-it Latasha Kebe të hënën, duke thënë se Kebe duhet t'i paguajë Cardit të paktën 1,25 milionë dollarë, sipas dokumenteve të gjykatës.

Cardi B në padinë e 2019 akuzoi Kebe, i cili e quan veten Tasha K dhe ka 1 milion abonentë në kanalin e saj "unWinewithTashaK", "e fiksuar" pas saj dhe zhvilloi një "fushatë keqdashëse" për të që përfshinte një akuzë të rreme të Cardi B që ishte pozitive për problemet e herpesit dhe abuzimit me substancat.

Gjatë një gjyqi që filloi më parë në janar në Gjeorgji, dy gratë morën një qëndrim.

cardi bi
Foto: EPA-EFE / FOLEY PETER

Juria e gjeti Kebe-n përgjegjës për shpifje, shkelje të privatësisë dhe shkaktim të qëllimshëm të shqetësimit emocional. Avokatët e Kebe mund të apelojnë.

Ankesa thotë se Kebe synon të përdorë informacionin e rremë dhe e di se postimi për Cardi B "do të tërheqë dukshëm më shumë shikues në përmbajtjen e tij sesa mbledh normalisht". Në momentin e vendimit të jurisë, Kebe nuk kishte publikuar një video të reperit për gati gjashtë muaj.

cardi bi
Foto: EPA-EFE / ENNIO LEANZA

Gjatë procesit gjyqësor, Kebe paditi për 3 milionë dollarë, duke pretenduar se Cardi B, emri i vërtetë i së cilës është Belkalis Almanzar, dërgoi fansat për ta ngacmuar. Gjykatësi hodhi poshtë padinë, duke thënë se nuk kishte "asnjë provë" të pretendimit.

Sipas kushteve të përdorimit të “YouTube”, platforma thotë se nuk mban përgjegjësi për “Përmbajtjet e dërguara nga çdo përdorues apo për sjellje shpifëse, ofenduese apo të paligjshme të çdo përdoruesi”.

Padia për shpifje thotë se YouTube "do të shqyrtojë ankesat ligjore vetëm kur të jemi njoftuar nga pala ose përfaqësuesi i saj i autorizuar".

cardi bi
Foto: EPA-EFE / NINA PROMMER

Gjatë gjyqit, gjykatësi i qarkut të SHBA-së, William Ray, i kërkoi Qendrës UCLA për Shëndetin e Legenit të Grave që t'i dërgonte rezultatet e testit të reperit dhe herpesit te reperi dhe të dhënat mjekësore.

Në nëntor 2021, Ray zbuloi se të dhënat "nuk ishin të dobishme" në rastin e Kebe dhe vërtetoi se Cardi B kishte të drejtë. Si pjesë e vendimit, Kebe u urdhërua të paguante 250.000 dollarë në dëmshpërblim mjekësor.

Video e ditës