Karapejovski nga ZNAM: Do t'u sigurojmë punësim 200 studentëve më të mirë dhe bursa

Është planifikuar që pagat e mësuesve dhe pedagogëve të rriten deri në 100% të atyre aktuale.

Bartësi i listës së kandidatëve për deputetë në IE 1, Boban Karapejovski, në konferencën e sotme për media tha se në programin e Lëvizjes DI - Për Maqedoninë tonë për zgjedhjet parlamentare, të quajtur “Proklamata për Maqedoni të dinjitetshme”, një nga prioritetet. është arsimi dhe shkenca, të cilat janë thelbësore për ndërtimin e një shteti të fortë dhe të begatë.

- Në Proklamatën për Maqedoni të dinjitetshme të Lëvizjes ZNAM - Për Maqedoninë tonë ne parashikuam dy segmente: rritjen e dinjitetit të të punësuarve në arsim dhe shkencë dhe ngritjen e një sistemi të ri, i cili do ta kthejë këtë sektor në fokus dhe do të ndihmojë në krijimin e një kuadro funksionalisht të shkolluar dhe shumë të përgatitur, si dhe thellimi i kërkimit shkencor - tha Karapejovski.

Ai tha se është planifikuar që pagat e mësimdhënësve dhe profesorëve të rriten deri në 100% të atyre aktuale.

- Dhe kjo është më e pakta që mund të bëjmë për të rikthyer reputacionin e mësuesit dhe për të tërhequr më të mirët që të jenë mësues të fëmijëve tanë - thekson Karapejovski.

Ai thekson se studentët më të mirë do të pajisen me bursa në vlerë prej 500 euro në muaj, kurse për dyqind studentët më të mirë punësim në institucionet shkencore dhe institucionet e sistemit.

-Punëtimet partiake duhet të ndalen! Libreza e partisë nuk duhet të jetë kusht për punësim. Universitetet dhe institucionet shtetërore duhet të kenë punën më të mirë për të mirën për të gjithë ne. Na duhet një shkencëtar i ri menjëherë, si dhe rishikim i kushteve dhe rritje të cilësisë së universiteteve të akredituara, të cilat shumohen në çdo hap dhe nuk japin cilësi - tha ai.

Karapejovski tha se planprogramet dhe planet do të harmonizohen me teknologjitë dhe të arriturat moderne dhe sqaroi se do të ndërtohet një sistem që do të nxisë të menduarit kreativ, analitik dhe logjik tek studentët, si dhe do të nxisë kreativitetin në fushën e edukimit afarist dhe financiar.
.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës