Karakachanov: Petkov po përgatit një tradhti kombëtare në lidhje me S. Maqedonia

Krasimir Karakachanov / Foto: Pamje nga ekrani

Presidenti i nderit i VMRO-BND, Krasimir Karakachanov në një deklaratë për bullgarin media thotë se një pjesë e qeverisë, e udhëhequr nga Kiril Petkov dhe "Ne vazhdojmë ndryshimin", po përgatitet të kryejë një tradhti kombëtare të politikës së Sofjes ndaj Maqedonisë veriore.

“Ekziston një vendim i qeverisë bullgare nga viti 2019, 2020 – vendim i Këshillit Këshillimor për Presidentin, ka një vendim të së njëjtës CSNS nga ky vit dhe aty qëndrimi ynë është i qartë – nuk bëhen kompromise për Maqedoninë deri në Shkup. politika ndaj Bullgarisë ndryshon”, theksoi politikani bullgar.

Sipas Karakachanov, Petkovi ka marrë angazhime dhe për momentin po mundohet ta bëjë këtë tradhti kombëtare për të justifikuar atë që dikush e mori nga hiçi dhe e bëri kryeministër të Bullgarisë.

"Unë pres që shoqëria të jetë pak më kritike," tha Karakachanov.

Ndërkaq, eurodeputetët nga partitë GERB dhe BSP, Andrej Novakov dhe Cvetelina Penkova, dolën me qëndrimet e tyre nëse duhet të hiqet vetoja ndaj S. Maqedonia dhe fillimi i negociatave me Bashkimin Evropian. Të dy ranë dakord se çdo vendim duhet të jetë në interesin e Bullgarisë.

“Disa u premtuan një gjë të tillë kolegëve të tyre nga S. Maqedonia. Gjithçka po shkon në drejtimin e duhur dhe shpresoj se kjo nuk është e vërtetë. "Ne nuk kemi asnjë mohim të qartë se kjo nuk do të ndodhë," tha Novakov për BNT.

Sipas tij, çfarëdo që të bëjë qeveria, do të votohet në Parlamentin Europian dhe do të kujtohet nëse dikush në anën tjetër të kufirit e ka quajtur “tatar dhe fashist”. transmeton Fakte.bg

“Ne i shohim si vëllezër bashkatdhetarët tanë nga Jugosllavia e Maqedonisë dhe nuk na quajnë fashistë. "Maqedonia e Veriut duhet të veprojë si një kandidate në BE, jo Bullgaria," tha Novakov.

Sipas deputetes së BSP-së, Cvetelina Penkova, aktualisht janë duke u zhvilluar negociata me S. Maqedonia po punon për një vendim nga i cili do të përfitojnë të dyja palët. Nuk do të merret asnjë vendim që nuk është në interesin e Bullgarisë, siguroi ajo, duke shtuar se nuk ka ndryshim në qëndrimin e Bullgarisë për këtë çështje.

Video e ditës