Si përfundoi jeta e një djali 22-vjeçar nga Manastiri për tre ditë nga Covid: I kërkuam mjekëve të vendosnin ujë në aparatin e oksigjenit që ai të kalonte natën

Foto: MIA

Një burrë nga Manastiri me profil në Facebook Dejan Dex Mickoski ka dërguar një letër të hapur për të gjitha mediat publike, ministrin Venko Filipçe dhe të gjithë qytetarët, e cila është një lloj dëshmie për rrethanat në të cilat vdiq vëllai i tij 22-vjeçar, i trajtuar nga Covid-19 në spitalin e Manastirit.

Rrëfimin e tij po e transmetojmë të plotë, teksa e ka publikuar në Facebook dhe e ka dërguar në redaksinë tonë:

“Më 09.10.2021 tetor 19, vëllai im u diagnostikua me KOVID-19. Rezultati u mor në orën 39.2:19. Mjekimi me antibiotik Pancef dhe tableta vitaminë filloi menjëherë me rekomandimin e mjekut të familjes. Temperatura e trupit të tij ishte XNUMX ° C. Vëllai im nuk ishte vaksinuar kundër KOVID-XNUMX. Prej vitesh ai nuk u konsultua me mjekun për asnjë problem shëndetësor të çfarëdo natyre.

Të nesërmen më 10.10.2021 është dërguar në Klinikën Infektive në Manastir me temperaturë 39°C, puls 140, tension 120/80, saturim 95. Është kryer rëntgen. U gjet një vizatim bronko-vaskular i theksuar pa shenja konsolidimi të freskët, me hilus të theksuar lehtë, sinuse nofulla të lira, rëntgen të gjerë të zemrës, imazhe të espirit. Analiza laboratorike është kryer me D dimeri 438, CRP 85,5 Fe 2,7.

Rekomandohet për tableta Cardiopyrin 100mg, Pancef 400mg në ditë, Famosan 40mg, zink, vitaminë C dhe vitaminë D.

Më 11.10.2021 tetor 39.3 është dërguar sërish në Spitalin klinik Manastir. Është kryer ekzaminimi dhe është vendosur temperatura 97°C, ngopja 139, takikardia 120 dhe presioni i gjakut 70/0.9. Frymëmarrja vaskulare është raportuar. Cor-bo. Jepet Sol NaCl 250% 38ml + ampulë analgin / iv. Ai u kthye në shtëpi me një temperaturë prej XNUMX ° C, gulçim dhe kollë.

Në ditën e tretë, më 12.10.2021 tetor XNUMX, ai është dërguar sërish në Spitalin klinik Manastir me temperaturë të lartë dhe kollë. I është bërë një radiografi dhe është shtruar në spital. Vendoset mbi suportin e oksigjenit dhe infuzionet me suplemente në to (të panjohura për ne).

Për 24 orët e ardhshme është nën një temperaturë konstante mbi 39 ° C. Temperatura e tij u stabilizua vetëm në mbrëmjen e nesërme dhe u trajtua me plazmën e gjakut të dhuruesit me merluc.

Dita e tretë u trajtua me një antibiotik të panjohur për ne dhe me kortikosteroide. Nga kujdesi i tepërt për pacientët në spital natën, kërkojmë mjekë që të fusin ujë në aparatin e oksigjenit që të kalojnë natën.

Këta numra u lanë në dhomat e pacientëve për ndihmë nga infermierët 047 / 243-350, 047 / 243-445 të cilat nuk funksionuan për tre netë sa ishte vëllai im.

Dhe numri i dhënë nga mjeku kujdestar 071-213-415 është fat i çmendur nëse dikush meriton t'ju telefonojë dhe t'ju japë informacion për pacientin. Atë natë situata u përkeqësua ndjeshëm dhe ngopja në mëngjes arriti në 55. Në vetëm dy orë në mëngjes, vëllai im u bë i paprekshëm dhe një infermiere gjoja u ul pranë tij. Na u tha se në një situatë të tillë nuk është i mundur transporti për në Shkup, gjë që besojmë se është dashur të bëhet ditëve të kaluara. Vëllai im vdiq në më pak se 2 orë. Vëllai im peshonte vërtet 125 kg, 180 cm i gjatë dhe u mor me bodybuilding për disa vite. Kam dokumente për ekzaminimet e mësipërme. Nuk e kam të qartë se nga cilët mjekë është ekzaminuar tre ditët e para kur e kemi çuar çdo ditë në spitalin e Manastirit, sepse nuk kanë marrë mjekë dhe kemi raporte me emra mjekësh specialistë infektivë që i kemi. nuk është parë askund.

Z. Ministër Venko Filipçe, e vlerësoj ekspertizën, njohuritë tuaja, por me këtë lloj shëndeti do të na duhen edhe njëqind vjet për të arritur minimumin në nivel evropian.

Për sa më sipër, disponojmë dokumentacion që mund t'i vëmë në dispozicion të kujtdo që do të tregojë interes për rastin.

Përmend se gjatë shtrimit vëllai im ishte nën maskë për tre ditë pa ndërprerje dhe ne e kontaktuam me mesazhe në të cilat ai ankohej për trajtimin çnjerëzor të stafit.

Sinqerisht, nga familja përjetësisht e pikëlluar e vëllait 22 vjeçar që do të jetojë në zemrat tona sa të ekzistojmë.
I qoftë LAVDI E PËRJETËSHME.