Si ta kuptoni nëse jeni duke ngrënë tepër gjatë pushimeve? Një ndryshim në sinjalet e lëkurës
Pushimet plot kompleksitet nuk janë as argëtuese dhe as komode. Më pas rritet rreziku për t'u prekur nga diabeti i tipit 2. Përkatësisht, kjo sëmundje manifestohet si rritje e nivelit të sheqerit në gjak, e cila është e rrezikshme për shëndetin e përgjithshëm të organizmit.
Shkalla e diabetit është rritur ndjeshëm mbi obezitetin gjatë 50 viteve të fundit. Ka pasur pothuajse 2010 milionë raste që nga viti 285, krahasuar me gati 30 milionë në 1985.
Kur bëhet fjalë për këtë sëmundje, do të ishte mirë t'i kushtoni vëmendje disa simptomave që nuk janë gjithmonë aq të dukshme sa ato në fazën e avancuar të sëmundjes.
Simptomat
Ekziston një simptomë e qartë që lidhet me diabetin dhe shfaqet në lëkurën tuaj. Nëse e vëreni këtë simptomë, veçanërisht gjatë apo pas pushimeve, drejtohuni menjëherë te mjeku.
Nëse keni irritim ose infeksion të shpeshtë të lëkurës, atëherë kjo mund të jetë një simptomë e diabetit të tipit 2.
Kushtojini vëmendje lëkurës së kruar dhe të ënjtur, si dhe flluskave që mund të kthehen në plagë. Mund të jetë një gjendje prediabetike, kështu që një përgjigje në kohë është jashtëzakonisht e rëndësishme pasi mund të parandalojë sëmundjen e komplikuar.
Nëse, megjithatë, rezulton se është diabeti i tipit 2, sigurohuni që është një fazë e hershme e sëmundjes në të cilën nivelet e sheqerit në gjak mund të kontrollohen lehtësisht pa mjekim.
Infeksioni i diabetit
Është e rëndësishme të keni kujdes për kushtet e mëposhtme të lëkurës, pasi ato mund të jenë një infeksion i lidhur me diabetin.
- pjekje
- Lëkurë e lënduar dhe e fryrë
- një skuqje që kruhet shumë
- flluska të vogla
- qërimi i lëkurës
- ulçera më të vogla të mbushura me përmbajtje të bardhë, si puçrrat.
Për të parandaluar nivelet e larta të sheqerit në gjak dhe shfaqjen e diabetit, do të ishte mirë që gjatë festave dhe festave të tjera të ushqeheshim pak më shpesh dhe ky parim i të ushqyerit rekomandohet nga mjekët gjatë gjithë vitit, sepse në këtë mënyrë sistemi tretës nuk është. ngarkuar dhe metabolizmi mund të funksionojë normalisht.
Një gotë ujë ul rrezikun e diabetit
Një studim epidemiologjik britanik ka ekzaminuar lidhjen midis konsumit të pijeve të ndryshme me sheqer dhe rrezikut të zhvillimit të diabetit të tipit 2.
Analiza përdori të dhëna të detajuara mbi zakonet e të ngrënit të rreth 25.000 burrave dhe grave midis moshës 40 dhe 79 vjeç, të cilët morën pjesë në studim. Subjektet u ndoqën për 11 vjet dhe gjatë kësaj periudhe 847 prej tyre u shfaqën me diabet.
Rezultatet e hulumtimit treguan se rreziku i shtuar i diabetit lidhet me konsumimin e shpeshtë të pijeve joalkoolike dhe qumështore të ëmbla, si dhe pijeve joalkoolike me ëmbëlsues artificialë. Në të kundërt, marrja e lëngjeve të frutave, çajit të ëmbël dhe kafesë nuk e rriste rrezikun.
Ekspertët vlerësojnë se zëvendësimi i pijeve me sheqer dhe pijeve të qumështit me ujë, çaj ose kafe pa sheqer mund të zvogëlojë rrezikun e diabetit me 14 deri në 25 për qind.