Si t'i lani dhe kur t'i kriposni: Gabimet më të mëdha që bëhen me kërpudhat

Unsplash
Foto: Unsplash

Kampionët mund t'i përdorni në shumë pjata, janë shumë praktike, por edhe të lira. Kërpudhat i shtohen picave, sallatave, rizotos, prej tyre mund të bëni një meze... Mundësitë janë të panumërta, por është shumë e rëndësishme si i përgatisni. Shumë shpesh bëjnë gabime kur i përgatisin, dhe kjo është arsyeja pse kampionët nuk janë gjithmonë mjaft të shijshëm. Nuk është e vështirë për të bërë kërpudha perfekte, është e rëndësishme vetëm t'i kushtoni vëmendje disa gjërave.

Një nga gabimet më të mëdha është se shumë njerëz duan t'i lajnë kërpudhat përpara se t'i përpunojnë me ngrohje. Është e vërtetë që kërpudhat tashmë kanë shumë ujë në to dhe falë strukturës së tyre, ato veprojnë si sfungjer. Kjo do të thotë se ata thithin edhe më shumë ujë kur lahen dhe ngjyhen. Është shumë më mirë t'i fshini ato thjesht me një peshqir letre të lagur. Një gabim tjetër i ujit që bëjnë njerëzit janë kërpudhat që gatuhen ngadalë në temperaturë të ulët. Ky lloj trajtimi termik bën që kërpudhat të lëshojnë më shumë ujë se zakonisht, kështu që ato bëhen të lagura dhe humbasin shijen e tyre.

Uji është një nga armiqtë më të mëdhenj në përgatitjen e kampionëve, por ka disa gjëra të tjera që duhet t'i kushtoni vëmendje. Njëra prej tyre është të mos e stërmbushni tiganin me kërpudha, sepse më pas nuk kanë hapësirë ​​të mjaftueshme që uji të avullojë dhe do të shijojnë më keq. Gjithashtu një gjë tjetër e rëndësishme është të vendosni mjaftueshëm vaj. Nëse nuk keni vënë mjaftueshëm, kërpudhat do të thithin atë që ka dhe nuk do të mund të skuqen mirë. Dhe truku i fundit por jo më i rëndësishmi është të dini se kur t'i kriposni kërpudhat. Asnjëherë mos i shtoni kripë kërpudhave kur i vendosni në tigan, pasi kjo bën që edhe uji të avullojë para kohe. Nëse dëshironi t'i bëni ato në mënyrë perfekte, atëherë kriposini kur të jenë gati.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës