Si t'i lani dhe kur t'i kriposni: Gabimet më të mëdha që bëhen me kërpudhat
Kampionët mund t'i përdorni në shumë pjata, janë shumë praktike, por edhe të lira. Kërpudhat i shtohen picave, sallatave, rizotos, prej tyre mund të bëni një meze... Mundësitë janë të panumërta, por është shumë e rëndësishme si i përgatisni. Shumë shpesh bëjnë gabime kur i përgatisin, dhe kjo është arsyeja pse kampionët nuk janë gjithmonë mjaft të shijshëm. Nuk është e vështirë për të bërë kërpudha perfekte, është e rëndësishme vetëm t'i kushtoni vëmendje disa gjërave.
Një nga gabimet më të mëdha është se shumë njerëz duan t'i lajnë kërpudhat përpara se t'i përpunojnë me ngrohje. Është e vërtetë që kërpudhat tashmë kanë shumë ujë në to dhe falë strukturës së tyre, ato veprojnë si sfungjer. Kjo do të thotë se ata thithin edhe më shumë ujë kur lahen dhe ngjyhen. Është shumë më mirë t'i fshini ato thjesht me një peshqir letre të lagur. Një gabim tjetër i ujit që bëjnë njerëzit janë kërpudhat që gatuhen ngadalë në temperaturë të ulët. Ky lloj trajtimi termik bën që kërpudhat të lëshojnë më shumë ujë se zakonisht, kështu që ato bëhen të lagura dhe humbasin shijen e tyre.
Uji është një nga armiqtë më të mëdhenj në përgatitjen e kampionëve, por ka disa gjëra të tjera që duhet t'i kushtoni vëmendje. Njëra prej tyre është të mos e stërmbushni tiganin me kërpudha, sepse më pas nuk kanë hapësirë të mjaftueshme që uji të avullojë dhe do të shijojnë më keq. Gjithashtu një gjë tjetër e rëndësishme është të vendosni mjaftueshëm vaj. Nëse nuk keni vënë mjaftueshëm, kërpudhat do të thithin atë që ka dhe nuk do të mund të skuqen mirë. Dhe truku i fundit por jo më i rëndësishmi është të dini se kur t'i kriposni kërpudhat. Asnjëherë mos i shtoni kripë kërpudhave kur i vendosni në tigan, pasi kjo bën që edhe uji të avullojë para kohe. Nëse dëshironi t'i bëni ato në mënyrë perfekte, atëherë kriposini kur të jenë gati.