Tek ish-Alumina do të ndërtohet një kompleks pallatesh, dy prej tyre 35 kate

Foto: Komuna e Karpos

Në truallin e ish-kombinatit “Alumina”, në lagjen Taftalidze, është planifikuar të ndërtohet një kompleks pallatesh me kate të ndryshme, ndër të cilat dy më të lartat do të kenë nga 35 kate, përkatësisht me një përdhes dhe 34 kate. Njëri prej tyre, sipas planit të detajuar urbanistik, është i destinuar për objekt afarist, ndërsa tjetri do të jetë objekt banimi. Krahas tyre, kjo zonë do të ketë edhe dy godina 14-katëshe, një dhjetëkatësh dhe dy 9-katëshe, të gjitha të destinuara për banim.

Sipas asaj që mund të shihet në pamjen 3D të bashkangjitur në prezantimin publik të DUP-së për lagjen Gradska 3 06, blloku 11, të publikuar në ueb faqen e Komunës së Karposhit, në hapësirë ​​do të ndërtohen objekte moderne, me tarraca të gjelbra dhe çatitë, dhe do të ketë gjelbërim dhe shtigje në mes të ndërtesave.

Është një zonë plani që ndodhet midis rrugës Praška, bulevardeve 8 Septemvri dhe Metropolitan Teodosij Gologanov, si dhe rrugës S6 të projektuar rishtazi. Propozim DUP-i aktualisht është në një anketë publike, e cila do të zgjasë deri më 15 dhjetor dhe më 12 dhjetor do të mbahet prezantimi publik në ambientet e Komunës, ku qytetarët që jetojnë në këtë zonë planifikuese mund të dorëzojnë fletë anketimi çdo ditë pune. nga ora 7.30 deri në 15.30.

Foto: Komuna e Karpos

Nisma qytetare “Lufta për Vlain”, e cila në dy vitet e fundit ka qenë më e zhurmshme dhe më këmbëngulja në luftën për jetë humane në Komunën e Karposhit, ka reaguar ndaj asaj që ofron DUP-i i propozuar në faqen e saj në Facebook.

Shumica e DUP-ve kanë të dhëna të fshehura që kanë nevojë për analizë të detajuar. Me disa, duhet të fokusohemi në parcelat që nuk kanë asgjë për të parë se sa ndërtim është planifikuar dhe e kujt është parcela. Më shpesh ato DUP sillen vetëm për ato 1-2 pallate që dalin jashtë parametrave të pjesës tjetër të pallateve të lagjeve. Por një plan si ky për “Aluminën” nuk kemi parë deri më tani. U ankuam në DUP-të e tjera se kishin planifikuar pak gjelbërim dhe hapësirë ​​të pamjaftueshme për objektet me interes publik (kopshte, shkolla.). Nuk ka as të dhëna të fshehura në DUP për aluminin. Është e qartë se çfarë po bëhet. Ka vetëm një pjesë të vogël të ndërtesave 9, 11 dhe 14 katëshe atje. Dhe dy ndërtesa monstra 35 kate – komente nga shoqata civile “Lufta për Vlae”.

Sipas tyre, plani duket sikur kryetarit nuk i intereson komuna, për Taftalidzen dhe gjithë qytetin, sikur nuk i intereson as reputacioni i tij.

Për parcelën pranë Aluminës, ata organizuan fokus grupe pjesëmarrëse me organizata joqeveritare dhe qytetarë. Dhe në fund çfarë sugjerojnë për Aluminën? Mega ndërtesa me 35 kate. As një park dhe as ndonjë gjë me interes publik. Për një lagje të qytetit në të cilën nuk ka banorë që mund të ankohen në pyetësor sepse aty kishte një fabrikë, jo shtëpi, dhe Bashkia nuk i lejon banorët e tjerë të reagojnë dhe as nuk i merr parasysh komentet nga mjeti e-urbanism. Ndërtesa 35-katëshe janë të planifikuara dhe nuk u lejohet fqinjëve të japin mendimin e tyre - thonë nga "Borba za Vlae".

Prej aty shtojnë se në veri të atyre 35-katësheve, nëpër një rrugicë të vogël, ka shtëpi dhe godina të vogla që janë aty prej dekadash dhe nuk kanë të drejtë të ankohen se do t'u hiqet rrezet e diellit.

 Ky propozim i DUP-it prej 35 katesh nuk është një propozim që këshilltarët do ta pranonin. Ky propozim i DUP-it me 35-katëshe është mesazh i kryetarit për ta dhe për të gjithë banorët 35 katëshet në Alumina janë kulmi i lakmisë dhe mosrespektimit për të gjithë banorët e Karposhit – sipas grupit të qytetarëve.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës