NP “Laika”: Në një javë nëntë qen rrugësh gjetën shtëpi

Në periudhën prej 17 deri më 23 të këtij muaji, ekipet e ndërmarrjes publike kanë kapur dymbëdhjetë qen endacakë, katër qen janë sterilizuar, pesë janë sterilizuar, tetë janë kthyer në vendin prej nga janë kapur, nëntë janë vendosur në shtëpi, një qen është kthyer në. pronarët dhe dy qen të sjellë nga qytetarët në ambientet e tyre.

Interesi për strehimin e qenve endacak është vazhdimisht në rritje. Sipas të dhënave të marra nga PE "Laika" në vetëm një javë, ata arritën të ndërmjetësojnë në strehimin e nëntë qenve endacakë që tani kujdesen dhe gëzohen nga pronarët e tyre.

Sipas raportit për funksionimin e kësaj ndërmarrje publike, në periudhën prej datës 17 deri më 23 të këtij muaji, ekipet e tyre kanë kapur dymbëdhjetë qen endacakë, katër qen janë sterilizuar, pesë janë sterilizuar, tetë janë kthyer në vendin nga i cili janë kapur. , nëntë të strehuar, një qen iu kthye pronarëve dhe dy qen të sjellë nga qytetarët në ambientet e tyre.

Sipas të dhënave të marra nga NP “Laika” në raportin javor, ndër të tjera thuhet se, në periudhën prej datës 17 deri më 23 të këtij muaji, nuk ka pasur asnjë qen rruge të ngordhur apo eutanizuar.

Në përpjekje për të strehuar sa më shumë qen, NP "Laika" organizon takime me të gjithë mbarështuesit e interesuar të qenve dhe qentë dhe qentë zakonisht zhvillohen në parkun e kafshëve shtëpiake.

Takimi me shokët e shtëpisë dhe qentë në strehën e Laikës është një moment po aq emocional për njohjen e familjes së tyre të mundshme si për të shoqet ashtu edhe për qentë. Emocionet e sinqerta spontane të gëzimit, kënaqësisë dhe dashurisë janë një praktikë e përditshme në këto takime që janë pjesë e rëndësishme e procesit të strehimit. Takimet zakonisht zhvillohen në parkun e kafshëve, ku qentë ndihen më të lirë dhe të sigurt, dhe ku mbarështuesit mund të njohin më mirë natyrën e tyre të vërtetë dhe të krijojnë kontakt përmes ndërveprimit të ndërsjellë. Për këtë, hapësira është e rregulluar në mënyrë të duhur me rekuizita dhe lodra të ndryshme për argëtim dhe shoqërim - informojnë nga NP “Laika”.

 

Video e ditës