Jovanovski: Autobusët privatë nuk do të lëvizin derisa të paguhen mjetet që u ka borxh JSP-së

Lenin Jovanovski, drejtor i “Sloboda Vorezh”/Foto: Sloboda Pechat

Përfaqësuesit e autobusëve privatë nga “Sloboda Vravoz” dhe “Makexpress” sot kanë pasur takim me koordinatorët e grupeve këshilldhënëse në Këshillin e Qytetit të Shkupit.

- Na pritën koordinatorët e grupeve këshilldhënëse të Qytetit të Shkupit. Prania e të gjithë përfaqësuesve tregon se këshilltarët janë të shqetësuar dhe duan të dëgjojnë se çfarë po përballemi dhe të zbulojnë argumentet që kemi lidhur me spekulimet që janë shprehur në publik nga kryetari i bashkisë. Para tyre janë paraqitur fakte dhe dokumente nga të cilat kanë mundur të njihen drejtpërdrejt dhe të shohin se cila është gjendja reale për dallim nga ajo që theksohet në opinion - tha Lenin Jovanovski nga "Sloboda vravoz".

Sipas Jovanovskit, koordinatorët e grupeve këshilldhënëse premtuan se do të bëjnë të pamundurën që sa më shpejt t'i zgjidhin problemet që u shfaqën në transportin me autobus.

- Na dëgjuan dhe na pyetën dhe shpresoj që sipas asaj që thanë, tashmë në seancën e radhës që do të mbahet të hënën, do të kërkojnë përgjigje për të gjitha ato që ne nuk mund të marrim përgjigje përmes pyetjeve këshilluese. Këshilli, si organ i Qytetit të Shkupit, do të bëjë gjithçka në kompetencat e tij për tejkalimin e problemit - thotë kreu i "Sloboda Prevoz".

Ndër të tjera, Jovanovski edhe një herë publikisht kërkoi që t'i paguajë mjetet që u ka borxh JSP-së, dhe siç tha ai, nëse kompania nuk ka mjete të mjaftueshme, të kërkojë nga Qyteti i Shkupit që t'u japë ndihmë shtesë financiare dhe në këtë mënyrë t'ua paguajë asetet e operatorëve privatë të autobusëve. Sipas tij, derisa të mblidhen mjetet, kompanitë private nuk do të vozisin.

- Për shkak të marrëdhënieve të prishura me Qytetin e Shkupit dhe me PSSH “Shkupi”, gjegjësisht me kryetaren Danela Arsovska, si dhe për shkak të të gjitha ngjarjeve në periudhën e kaluar, vazhdojmë me ngritjen e padive, ku besojmë se. të drejtat dhe obligimet tona ndaj nesh do të vazhdojmë t'i kërkojmë të drejtat tona përmes mekanizmave juridikë dhe kështu do ta arkëtojmë borxhin - thotë Jovanovski.

Video e ditës