Prokuroria Publike, në bashkëpunim me Prokurorinë e Kosovës, janë duke i kontrolluar pretendimet për keqpërdorime të Onkologjisë, po ashtu është duke vazhduar hetimi financiar.

Foto: Shtypi i Lirë / Dragan Mitreski

Ekipi i prokurorëve të Prokurorisë Publike ka qenë dje në Prokurorinë e Kosovës dhe ka mbajtur një takim të drejtpërdrejtë për të ofruar dëshmi në lidhje me hetimet paraprake lidhur me punën e Klinikës për Radioterapi dhe Onkologji.

- Autoritetet e Kosovës, përmes pikave të kontaktit në Rrjetin Evropian të Drejtësisë, kanë kërkuar të dhëna specifike të nevojshme për të kontrolluar pretendimet mbi bazën e të cilave ka filluar hetimi paraprak. Në të njëjtën kohë, prokurorët e Kosovës shprehën gatishmërinë për bashkëpunim dhe sigurimin e të dhënave të nevojshme. Në periudhën e ardhshme, në varësi të nevojave të parahetimit për sigurimin e provave, takim i ngjashëm do të organizohet edhe në prokurorinë e Republikës së Shqipërisë, njoftoi Prokuroria Publike.

Në ndërkohë, ekipi i prokurorëve nga Prokuroria Themelore Publike Shkup, vazhdon të ndërmarrë të gjitha veprimet për zbardhjen e plotë të ngjarjes.

-Çdo ditë bëhen pyetje të pacientëve dhe të afërmve të tyre, të ekspertëve mjekësorë dhe të personave të tjerë që mund të kenë njohuri të caktuara. Ministria e Shëndetësisë ka dorëzuar në Prokurorinë Publike raportin nga Inspektorati Shtetëror Shëndetësor dhe Sanitar lidhur me punën e Klinikës Onkologjike, tha JO.

Nga aty shtojnë se me urdhër të prokurorit publik është duke u zhvilluar hetim financiar, si dhe ekspertizë e detajuar e funksionimit ekonomiko-financiar të Klinikës, e cila kryhet nga një ekip ekspertësh, auditorë nga shteti. Zyra e Auditimit dhe përfaqësues të Fondit të Sigurimeve Shëndetësore.

2 javë më parë, prokuroria nisi kontrollin e pretendimeve që fillimisht nxjerrin në pah dyshime për krime të kryera kundër shëndetit dhe shëndetit të njerëzve. përvetësim në shërbim të Klinikës së Radioterapisë dhe Onkologjisë.

Prokurorët nga Klinika siguruan dhe filluan analizimin e materialit dhe dokumentacionit të gjerë dëshmues.

Ekipi i prokurorëve që punon në këtë rast nxori të dhëna me historitë e trajtimit të grupeve të pacientëve që kanë marrë terapi biologjike në Klinikë, si dhe histori mjekësore të rreth 40 pacientëve të tjerë për të cilët është bërë kontroll i drejtpërdrejtë i të dhënave të trajtimit.

Në hetimin paraprak është përfshirë një ekip ekspertësh të cilët kryejnë një analizë të funksionimit të përgjithshëm ekonomiko-financiar të Klinikës, si dhe një analizë të të dhënave nga historia shëndetësore e pacientëve.

Nga prokurorët kompetentë publikë janë marrë në pyetje disa punonjës të Klinikës së Onkologjisë, si dhe dy ekspertë, të cilët kanë filluar të marrin në pyetje rreth 20 pacientë, të cilët vullnetarisht kanë telefonuar në linjën telefonike të Prokurorisë Themelore Publike Shkup për të ndihmuar hetimin. njohuri.

Gjithashtu është bërë analiza e të dhënave kompjuterike të sekuestruara gjatë kontrolleve në tre lokacione.

Hetimi përfshin gjithashtu tre pacientë të drejtpërdrejtë dhe një të afërm të një pacienti në Klinikë, të cilët do të përfshiheshin dhe do të merrnin një pasqyrë të drejtpërdrejtë në të gjitha provat e mbledhura gjatë procedurës me deklarata të nënshkruara të konfidencialitetit.

 

Protesta për rastin “Onkologjia” – “Nuk mund të fajësohet sërish kabllogrami për skandalin monstruoz”

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës