Japonia ka ndaluar shkëmbimin e mallrave të lidhura me armët kimike me Rusinë

Flamuri i Japonisë dhe Rusisë/ Photo Zoonar GmbH / Alamy / Alamy / Profimedia

Japonia ka vendosur të ndalojë eksportin e mallrave të lidhura me armët kimike në Rusi si sanksione shtesë kundër Moskës për pushtimin e saj në Ukrainë dhe është “thellësisht e shqetësuar” për përdorimin e mundshëm të armëve bërthamore, tha këtë mëngjes shefi i kabinetit, Hirokazu Matsuno. Reuters.

Japonia shtoi gjithashtu 21 organizata ruse, si laboratorë shkencorë, si objektiva të ndalimeve ekzistuese të eksporteve, sipas një deklarate të qeverisë të lëshuar pasi një mbledhje e kabinetit miratoi zyrtarisht masat e reja të sanksioneve të shpallura nga ministri i Jashtëm. punojnë në takimin e G7 javën e kaluar.

"Japonia është thellësisht e shqetësuar për mundësinë e përdorimit të armëve bërthamore gjatë pushtimit rus të Ukrainës," tha Matsuno në një konferencë për media, duke shtuar se Japonia do të vazhdojë të punojë me komunitetin ndërkombëtar në mbështetjen e Ukrainës dhe sanksionimin e Rusisë.

Video e ditës