Jaldz Veaposka: Mjekët më bënë invalid dhe gjysmë njeri dhe eksperti i tyre pohon se më shpëtuan jetën

Yaldiz Veaposka para gjykatës në Strugë/Foto: Sloboden Pechat/Dragan Mitreski

Profesori nga Fakulteti i Mjekësisë, dr. Drage Dabeski, në raportin e tij mjekësor që e ka përgatitur për rastin e nënës Jaldz Veaposka e cila ka shkuar të lindë me prerje cezariane dhe ka mbetur pa mitër, vezore dhe veshkë, thekson se. tre mjekë të akuzuar nga spitali i Strugës bënë gjithçka për të shpëtuar jetën e Veaposkës. Ai e ka përgatitur aktekspertimin me kërkesë të të pandehurve dhe konstatimi është kontradiktor në krahasim me atë të përgatitur nga Instituti i Mjekësisë Ligjore. Veaposka ka thënë për “Sloboden Pechat” se jo vetëm që nuk është e vërtetë që i është shpëtuar jeta, por ka mbetur invalid.

- Në ekspertizën e tij ai thotë se mjekët e akuzuar më kanë shpëtuar jetën duke më hequr organet dhe duke më bërë gjysmë njeri. Si ma shpëtuan jetën kur më dërguan në Shkup, shkova në shtrat për operacion dhe isha në koma për 14 ditë? Nuk e di si u ngrita në këmbë dhe u jam mirënjohës mjekëve në klinikën në Shkup, por jo këtyre mjekëve këtu që ma shkatërruan jetën. Më bënë invalid, grua që nuk mund të lind më dhe nuk mund të kem më fëmijë, tha Veaposka.

Dabeski, nga ana tjetër, pohoi se Veaposka është në gjendje të rrezikshme për jetën për shkak të gjakderdhjes nga arteria renale, por vendimi nëse do të hiqet veshka është në dorë të kirurgëve.

Sipas tij, i akuzuari i parë Muhammed Asani, specialist gjinekolog-obstetër, i akuzuari i dytë Blairton Asani, mjek-specialist në gjinekologji dhe obstetrikë dhe i akuzuari i tretë, Liljana Jovanoska, gjinekologe-obstetër, të cilët akuzohen për krime të rënda kundër njeriut. shëndetësore, përdorën mjetet e duhura gjatë mjekimit, nuk gabuan dhe shpëtuan një jetë të re.

Avokati i Veaposkës, Sasho Janev, ka treguar se ekspertiza e Institutit të Mjekësisë Ligjore tregon se gjatë operacionit janë munguar shumë gjëra.

– Të pandehurit do të duhet të përgjigjen për veprimet që kanë bërë dhe për veprimet që nuk kanë bërë. Dhe vetë gjykata besoj se do të interesohet të zbardhë të vërtetën, si është e mundur që një grua shtatzënë të hyjë e shëndetshme dhe e drejtë në sallën e operacionit dhe të dalë pa tre organe. Ne do ta sqarojmë atë mister me vendimin. Është e virtytshme që të akuzuarit të thonë se sa janë fajtorë për heqjen e organeve, tha Janev.

Gjykata do t'i harmonizojë ekspertizat e Dabeskit dhe të Mjekësisë Ligjore, të cilat janë kontradiktore dhe do të vendos nëse do të bëhet superekspertim.

Seanca e radhës është caktuar për 23 prill dhe do të thirren ekspertë të Institutit të Mjekësisë Ligjore.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës