Jakimovski: Ne kemi dashur të jemi të drejtë, por kemi qenë të drejtë në dëm të banorëve më të rinj të Karposhit

Kryetari i Komunës së Karposhit, Stevço Jakimovski, sot edhe një herë tregoi se vendimi për shkrimi i fëmijëve që nuk janë banorë të Karposhit nga kopshtet më 10 qershor dhe kujtoi se prindërit e tyre ishin njoftuar për një lëvizje të tillë që në dhjetor.

Mund të kishim marrë një vendim të menjëhershëm dhe të mohonim mikpritjen e atyre fëmijëve më 1 dhjetor, por donim të ishim të drejtë. Por, ne ishim të drejtë në dëm të banorëve tanë më të rinj të komunës së Karposhit dhe në dëm të bashkëqytetarëve tanë - ka thënë Jakimovski dhe shtoi se më 10 maj, një muaj më parë, kanë njoftuar sërish prindërit.

Ai si shembull ka treguar gjendjen me kopshtet e komunës kopshti në Vlae ku janë të regjistruar 75 fëmijë nga komunat tjera, dhe banorët që jetojnë në dy rrugë ose 300 metra larg kopshtit nuk mund të regjistrojnë fëmijën e tyre atje. Sipas tij, kjo thotë se ata si kryesi janë të papërgjegjshëm nëse diçka nuk bëhet, sepse ai është zgjedhur nga qytetarët e Karposhit për t'i zgjidhur problemet e tyre.

Kështu vendosëm një hap të tillë si mjetin e fundit, sepse në të njëjtën kohë kemi një numër të reduktuar të stafit të trajnuar. Kjo do të thotë se barra bie edhe mbi stafin ekzistues, kështu që si rrjedhojë ata janë të rraskapitur, shkojnë në pushim mjekësor, kështu që vijmë në një situatë ku stafi teknik, njerëzit e kontabilitetit, madje edhe drejtorët kujdesen për fëmijët. Ne patëm një rast në një kopsht me ardhjen time për të konstatuar se fëmijët kujdesen në korridor, ishte dhoma e tyre e lojërave, dhoma e tyre e gjumit. Pastaj ata fëmijë vendosen në një pjesë tjetër. Këto janë arsyet pse ne insistojmë që kryetarët e komunave të tjera të kërkojnë zgjidhje për fëmijët në çerdhet e tyre - thotë Jakimovski.

Ai theksoi se komuna këtë vit nuk ka mjete të mjaftueshme për të ndërtuar çerdhe të reja, por, siç bëri të ditur, tashmë vitin e ardhshëm do të fillojë ndërtimi i dy çerdheve të para të reja në Karposh.

Problemi: Fëmijët që do të regjistrohen nga çerdhet e Karposhit nuk janë në listën e pritjes në Gjorçe Petrov

Video e ditës