"Shtypi Kulturor" numër 220 doli në gazetën "Shtypi i Lirë"

Ballina e “Shtypit Kulturor” numri 220

VULA KULTURORE numër 220, në botimin e shtypur të gazetës "Free Press" (2-3.3.2024), në formatin e saj standard prej tetë faqesh mes përmbajtjeve në fushën e artit dhe ngjarjeve kulturore ka:

- intervistë me Darko Jan Spasov, drejtor i Teatrit të Komedisë: Aktori është themelues i një kompanie teatrore

- një bashkëbisedim me artisten pamore Tanja Balac, fituese e Çmimit të Madh në "Sallonin e Dimrit" të 20-të të DLUM: Kritika e realitetit dhe kaosi në të cilin jetojmë

– Retrospektivat, përvjetorët dhe edukimi janë pjesë e programit vjetor në 2024 në Galerinë Kombëtare

- në Shkup do të promovohet monografia për Sallën Universale me titull "Simboli i humanizmit në Shkup" nga Vesna Damçevska.

- Projekti "Polonia në raft" mundëson që letërsia polake të jetë e pranishme në bibliotekat maqedonase

- Edicioni "Porta Europa" i "Ars Lamina" sjell frymë të freskët evropiane në letërsinë e përkthyer maqedonase.

- Artisti holandez Jonas Stahl ekspozoi projektin "Stacioni i Propagandës" në Muzeun e Artit Bashkëkohor në Shkup.

- Cikli “Symbiosis” është rrugëtimi i ri artistik i Bojan Kovskit, i cili prezantohet në Muzeun e Qytetit të Shkupit.

- Karnavali i Vevçanit është shpallur trashëgimi kulturore e një rëndësie të veçantë, nënkategoria e rëndësisë së jashtëzakonshme.

- Shtëpia botuese "Antologji" në kuadër të projektit "Made in Europe: The Power of Diversity" botoi librin "Warriors of the Lost Tide" nga Catherine Doyle.

- "Artconnect" botoi librin me ilustrime unike për fëmijë "Bruce Kids Go to School" nga Björn F. Rorvik dhe Gree Moursund.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës