"Shtypi Kulturor" numër 208 doli në gazetën "Shtypi i Lirë"

Ballina e “Shtypit Kulturor” numri 208

SHTYP KULTURORE numër 208, në botimin e shtypur të gazetës "Sloboden Pechat" (8-10.12.2023), në format të shkurtuar prej katër faqesh për shkak të fundjavës së festave, ndër përmbajtjet në fushën e artit dhe ngjarjeve kulturore janë:

- Më 7 dhjetor, Qendra kulturore-arsimore “Nebregovë” organizoi “Klasën e hapur për të pavdekshmin Koneski” para monumentit në MANU.

- në galerinë "Justina dhe Rodoljub Anastasov" në Muzeun e Qytetit të Shkupit është hapur ekspozita vjetore e veprave të Rodoljub Anastasov.

- grupi artistik “Momi” prezantohet me ekspozitën “Mënësia” në QIK-Shkup

- Artistët maqedonas u rikthyen me pesë çmime nga "Katar International Art Festival", i cili u mbajt në Doha

- Unioni i Kompozitorëve të Maqedonisë (SOKOM) promovoi tre albume të reja nga thesari muzikor i Maqedonisë.

- më 9 dhjetor në KSP "Centar-Jadro" do të hapet ekspozita konceptuale multimediale e titulluar "Format e sistemit" nga Ivan Ajievski.

- më 13 dhjetor në QIK-Shkup do të hapet ekspozita grupore "Në burimin e Klimentit dhe Naumit" nga koleksioni i Klime Korobarit.

- Libri i ri "Ngjitjet ballkanike" nga Vasil Tocinovski, i botuar nga "Akademska Misla" nga Shkupi, gjurmon, interpreton dhe vlerëson ngjashmëritë mes letërsive ballkanike.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës